Seinäjoen kuninkuus- ja kuningatarkilvan osanottajat on valittu. Tapio Perttunen lähtee seppelejahtiin kolmen hevosen kanssa.

Aikaisemmin Tapio Perttunen on voittanut kuninkuuden kolmesti (2006-08) Saran Salamalla ja kuningatarkilvan kerran (1981) Hipolla, mutta kolme valmennettavaa pääkilpailuissa on ainutlaatuinen kokemus.

Vixelillä kuninkuuskilpa asetettiin tämän kauden tavoitteeksi jo viime vuonna, mutta Uljas Suomalainen nousi mukaan kuvioihin vasta kauden aikana.

”Jos rehellisiä ollaan, niin ei se vielä viime vuonna tai edes tammikuussakaan kuninkuuskisahevoselta tuntunut. Uljas Suomalainen tuli täysin puskista. Se on yllättänyt positiivisesti ja parantanut startti startilta ja oli tosi hyvä Suur-Hollola-ajossa ja viime lauantaina Mikkelissäkin”, Perttunen kehuu.

Vaikka Uljas Suomalainen oli Suur-Hollola-ajossa edellä maalissa, ykköshevosekseen kuninkuuskilvassa Perttunen nimeää Vixelin.

”Uljas Suomalainen on tosi nopea hevonen, mutta Vixeli on vahva ja sillä pystyy ajamaan omia juoksuja”, hän vertaa.

Tapio Perttunen ajaa Seinäjoella Vixeliä. Uljas Suomalaista ajaa Antti Teivainen.

Suven Sametti on kuninkuusravihevoseksi nuori, vasta 6-vuotias.

”Se teki viime vuonna niin hyvän 5-vuotiskauden, että kuningatarkilvasta alettiin jo vähän haaveilla. Se on mennyt koko tämän kauden hyvin eteenpäin, ja viime startista on volttiennätys alla”, Perttunen mainitsee.

Tulos 24,4 täyden matkan voltista riitti Suur-Hollolan Tammatähdessä kakkossijaan Ciiran Tähden jälkeen.

”Jos päivän kunto on hyvä ja hevonen terve, se pystyy ottelemaan Seinäjoella hyvistä sijoituksista kuten molemmat oriitkin”, Tapio Perttunen uskoo.

Kuninkuusravit ajetaan Seinäjoella 30.7.-1.8. Avausmatkojen lähtöradat arvotaan 24.7. Joensuun Toto75-ravien TotoTV-lähetyksessä.

Kuninkuusravivalinnat

Kuninkuuskilpa

Camri
Enon Vilppi
Evartti
H.V. Tuuri
Jokivarren Kunkku
Joriini
Lissun Eerikki
Sheikki
Uljas Suomalainen
Veeran Poika
Vixeli
Välkyn Tuisku

varalle Vixen, A.T. Veeti

Kuningatarkilpa

Ciiran Tähti
Elias Juonetar
Hetviina
Lakan Leija
Liinan Liekki
Liisan Tulilintu
R.R. Valssitar
Sokru
Suven Sametti
Taksvenla
Tähtituula
Vennelmon Varma

varalle B. Riitu, Varsova

Lisää teemasta: Kuninkuusravit