Tulevana lauantaina ravataan kevään ensimmäinen kotimaassa juostava kansainvälinen suurkilpailu, kun Seinäjoki Racessa lämminverihuiput iskevät yhteen. Osallistujavalinnat herättivät tuttuun tapaan ravikansassa keskustelua. Lähtöön mukaan valittujen hevosten suomalaisvalmentajat eivät pidä valintoja suurena vääryytenä.

Next Directionia valmentava Timo Hulkkonen kokee lähdön omalleen sopivana.

”Eihän lähtö onneksi mikään maailman kovin ole. Meidän kannalta ihan hyvä, kun nuorella hevosella mennään sinne, joka ei vielä niin kovin rutinoitunut ole. Vaikea sanoa, kun tuntumaa ei juuri kotimaisiin osallistujiinkaan ole. Workout Wonder kohdattiin Kaustisella, mutta se ei varmaan parhaimmillaan ollut siellä”, Hulkkonen sanoo.

Tapio Mäki-Tulokkaan tallista matkaan starttaa T.Rex. Tammelalaisvalmentaja pitää ainakin oman suojattinsa paikkaa oikeutettuna, mutta hänen mielestään myös Regent Zet olisi voinut olla mukana.

”Kyllä meillä ainakin mielestäni viime vuoden näytöillä pitää olla osallistumisoikeus, jos kilpailuun valitaan viisi suomalaista. Tälle vuodelle ollaan ajettu yksi startti ja senkin tämä voitti, joten en minä tiedä onko täällä sitten parempia hevosia, joita valita tilalle. Muiden hevosiin en halua ottaa kantaa, mutta tietysti Regent Zetillä oli talven kultadivisioonista hyvät näytöt ja se jäi rannalle, mutta siellä on eri ihmiset, jotka valitsevat kilpailuun hevoset enkä halua sen enempää ottaa kantaa. Varmasti eri ihmisillä on eri näkemyksiä asiasta”, Mäki-Tulokas mietiskelee.

Viime vuoden komeetan Midnight Hourin valmentajan Ossi Nurmosen mielestä lähtö näyttää kyseiselle kilpailulle tyypilliseltä.

”Lähtöhän on kova ja mitä joskus olen seinäjokisten kanssa jutellut, niin he tahtovat profiloitua nousevien hevosten kanssa. Viime vuonna esimerkiksi Midnight Hour oli sellainen ja se osoitti, että se pystyi nousemaan huipulle. Lähdössä on mukana tänäkin vuonna paljon hyviä nousevia hevosia. Se on Seinäjoen valinta ja sehän on oikein hyvä valinta. Esimerkiksi Next Direction ja T.Rex ovat sellaisia, jotka eivät ole vielä voittaneet isoa lähtöä, mutta ne voivat voittaa, kun onnistuvat ja niillä on ainekset huipuiksi”, Nurmonen kehuu.

Kaisa Toivosen silmäterä I’m Just A Sund valittiin myös mukaan, vaikkei se ole kaikkein kovimmissa kilpailuissa aiemmin esiintynytkään. Toivonen on samoilla linjoilla valinnoista Nurmosen kanssa.

”Valinnat on sellainen aihe, josta voidaan aina kiistellä ja kaikilta varmaan löytyy asiaan mielipide. Absoluuttisia huippuja maailmalta on äärimmäisen vaikea saada mukaan, joten mielestäni on oikein hyvä linja, että otetaan sitten mukaan tällaisia nuoria ja nousevia mielenkiintoisia nimiä.  Sinänsähän on hassua meidän hevosen kannalta, että se ei ole koskaan juossut kultadivisioonatasolla edes Suomessa, niin nyt se on tällaisessa kansainvälisessä kilpailussa. Tämä on kuitenkin pystynyt Workout Wonderinkin voittamaan, joten ei se parhaimmillaan häpeile näinkään kovassa lähdössä”, Toivonen toteaa.

Kiritykki Workout Wonderia valmentava Jarno Kauhanen pitää lähtöä tasokkaana.

”Kyllähän lähtö on kova. Tässä on kuitenkin aika lailla parhaat hevoset Suomesta ja todella kovia hevosia muualtakin. Täytyy muistaa myös, että aivan Euroopan huippuhevosia ei ole hirveän helppo houkutella mukaan”, Kauhanen kommentoi.

Lue lisää Seinäjoki Racesta perjantain Hevosurheilusta.

 

Lisää teemasta: Seinäjoki Race 2018