Lauantaina järjestettävässä keskustelutilaisuudessa on tarjolla muun muassa kansainvälistä näkemystä ammatin koukeroista. 

Järjestykseltään kolmanteen Teivo Akatemiaan saapuvat puhujiksi Yhdysvalloista, Ruotsista ja Ranskasta hevostaitokokemusta hankkineet Kristian Autio, Joni-Petteri Irri sekä Jenni Sorjonen.

Amerikassa työskennellyt Autio on nykyisin kengitysopettaja. Jenni Sorjonen on puolestaan hoitanut tänä vuonna Prix d’Ameriquen voittanutta huippuhevosta Up And Quickiä. Tällä hetkellä Suomessa asuva Sorjonen on aiemmin kertonut, että suomalaisille hevosenhoitajille on Ranskassa tilausta.

Joni-Petteri Irri työskentelee Timo Nurmoksen tallissa Ruotsissa.

”Tarkoitus olisi kertoa yleisölle, millaista työskentely Ruotsin puolella on”, Irri kertoo.

Hoitonäkökulman lisäksi pohditaan myös, millainen ravivalmennustalli voi parhammillaan olla. Suomalaisista valmentajista paikalla ovat pitkän kokemuksen omaavat Risto Airaksinen ja Harri Koivunen, sekä ravikuningas Jokivarren Kunkun valmentaja Antti Ojanperä. Hevosenomistajan äänen keskusteluun tuo Jouni Monto.

Joni-Petteri Irri uskoo, että Akatemian keskustelu tulee olemaan tänäkin vuonna kiinnostava.

”Sen tason miehiä ja naisia on puhumassa, että uskon, että löytyy juttua jaettavaksi”, Irri naurahtaa.

Marko Lähteenmäen juontama tilaisuus järjestetään Teivon Paalupaikka-ravintolassa pääkatsomossa lauantaina 3. lokakuuta kello 11–13. Keskustelutilaisuuden järjestää Ypäjän Hevosopisto, Teivon Ravikeskus, Aamulehti ja Hevosurheilu.