Teivossa ajetaan tiistaista 19.11. alkaen neljät ravit ilman lähtöjen esittelyitä. Rata tiedottaa, että kyseessä on kokeilu, josta pyritään kokoamaan kattavasti palautetta niin valmentajilta ja ohjastajilta kuin yleisöltäkin.

”Teivon hallinnossa heräsi ajatus, voisiko ravitapahtuma toimia nykypäivänä ilman esittelyitä”, Teivon kilpailupäällikkö Heikki Haavisto kertoo. ”Suurista ravimaistahan esimerkiksi Ranskassa ei esittelyitä normaalilähdöissä ole. Kokeilulla halutaan testata, saataisiinko tällä tavoin kilpailijoille lisää aikaa verryttelyyn sekä kilpailusuoritukseen valmistautumiseen. Toimimista hankalampien hevosten kanssa tämän pitäisi helpottaa ja myös ravien aikataulu voitaisiin saada pitävämmäksi.”

Edellisen lähdön maaliintulon jälkeen voivat kilpailevat valjakot saapua radalle omaan tahtiin. Ennen radalle menoa valjakoiden on kuitenkin ajettava kokoontumisringissä vähintään yksi kierros varustetarkkailua varten. Verryttelijöiden on poistuttava radalta viimeistään viisi minuuttia ennen lähtöä ja kilpailevien hevosten tulee olla radalla viimeistään neljä minuuttia ennen lähtöä. Autolähtöharjoitus pidetään tarvittaessa kolme minuuttia ennen lähtöä ja kilpailuvauhtinen ns. pruuvistartti tulee olla suoritettuna viimeistään kaksi minuuttia ennen lähtöä.

”Kokeilu on herättänyt jo ennakkoon melko vilkasta keskustelua”, Haavisto jatkaa. ”Voimakkaitakin mielipiteitä on kuultu sekä puolesta että vastaan. Seuraamme avoimin mielin, miten homma toimii ja teemme yhteenvedon kokeilujakson jälkeen. Palautteita otamme mielellämme vastaan esimerkiksi Teivon some-kanavien tai sähköpostin välityksellä.”