Hevosen valinnassa painoi vahvasti paikallisuus hyvän suvun lisäksi.

Teivon ravirata perustaa raviliiga-tyyppisen matalan kynnyksen hevosenomistamiseen tarkoitetun hevoskimpan. Vuodenvaihteessa päättyneessä Raviliigassa Teivolla oli peräti kaksi joukkuetta. Kasvattajakruunu-voittaja Marschall Match sijoittui Raviliigassa kolmanneksi ja Rehab viidenneksi.

”Kun Raviliiga loppui, ei kumpikaan hevosista jäänyt jatkokimpalle. Meillä on siis tällä alueella paljon ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet hevosenomistamisesta, mutta jotka ovat jääneet ilman hevosta”, kertoo Teivon tapahtumakoordinaattori Viena Kauppi.

Idea jalostui myös Teivon tulossa olevasta strategiauudistuksesta.

”Uudessa strategiassa isona linjana on nuorten hevosten kilpailuttaminen. Tarkoitus on siis hankkia hevonen, jolla tähdätään kotiradan kriteriumiin.”

Kimppahevoseksi valikoitui 2-vuotias Stonecapes Violet. Se on hankittu leasing-sopimuksella suoraan kasvattajilta Saku ja Maini Mikkolalta. Suvultaan se on haluttua yhdistelmää Ready Cash – Love You. Tamman emä on 12,3-aikainen Desiree Lady. Violetin isosisko Stonecapes Unique (Brillantissime) aloitti uransa viime vuonna kaksivuotiaana kolmella startilla ja ennätyksellä 17,2.

”Tämä löytyi sillä tavalla, että kartoitimme alueen valmentajilla olevia varsoja etukäteen ja huomasimme, että tämä oli vielä kasvattajan omistuksessa. Sitten vaan rohkeasti otimme kasvattajaan yhteyttä. Neuvottelujen jälkeen pääsimme sopimukseen leasingista”, myös uuden kimpan kimpanvetäjäksi ryhtyvä Kauppi iloitsee.

Hevosen valinnassa painoi suvun lisäksi paikallisuus. Teivo on myös kasvattaja-Mikkoloiden kotirata.

Stonecapes Violet on tällä hetkellä Teivossa tallia pitävän Antti Veteläisen valmennuksessa ja jatkaa samassa tallissa hyväntekeväisyysprojektin ajan. Charité Violet Teivo -kimpan nimiin tamma kilpailee 4-vuotiskauden loppuun.

”Kimpan päättyessä tilillä olevista rahoista puolet menee omistajille ja puolet Lastensairaalalle”, Viena Kauppi kertoo.

Kimppaan myydään 800 osuutta, ja yksi osuus maksaa 100 euroa. Muita kuluja ei omistajille tule. Osuudet tulevat myyntiin Teivon nettisivuille huomenna perjantaina 26.2.

Hevosurheilu kertoi Teivon uudesta hyväntekeväisyyskimpasta keskiviikon 24.2. lehdessä.