Jyväskylän yliopiston startup-laboratoriossa kehitellään Ravikamu-sovellusta. Keskiviikkona ilmestyvä Hevosurheilu selvitti, mistä on kysymys.

Ravikamusta on määrä tulla ravipelisovellus, joka mullistaisi hevospelaamisen ja loisi raviurheiluun aivan uuden someyhteisön. Sen koeversioita kokeiltiin Rovaniemen kuninkuusraveissa ja tavoitteena on valmistuminen Lahden kunkkareihin.

Professori Pekka Abrahamsson vetää viiden hengen työryhmää, joka kehittää Ravikamua Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan startup-laboratoriossa. Ideana on saada aikaan sovellus, joka lukee avointa dataa ja laatii sen perusteella oletuksia siitä, mitkä hevoset pärjäävät.

”Kiintoisa analysoitava tekoälylle olisi sekin, mitkä asiat vaikuttavat vaikkapa kuolemanpaikalle ajautumiseen. Siihen GPS-paikannus voisi tarjota avaimen, jos sen keräämä data olisi käytettävissä”, laboratorioinsinööri Johannes Impiö katsoo.

Samalla kun työryhmä kehittää Ravikamua, se hahmottelee, millaista raviurheilu olisi, jos se keksittäisiin tänään.

Keskiviikon Hevosurheilussa kerromme myös muun muassa pakollisen kilpailuvakuutuksen kärryihin ja varusteisiin ulottuvasta lisäturvasta, Raviliiga Tapparan koelähdön juuri suorittaneesta Marschall Matchista ja vuoden vaihteessa Suomen Hippoksen asiantuntijaeläinlääkärinä aloittavan Martti Talan mietteistä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Korjaus 19.12.klo 11:26 informaatiotieteen tiedekunta muutettu muotoon informaatioteknologian tiedekunta