Ravivalmentaja Timo Nurmoksen elämäkerta ilmestyy marraskuussa. Hevosurheilu-lehden toimittaja Harri Lind kirjoittaa kirjan, joka avaa valmentajan elämästä uusia puolia, joita vain lähipiiri on päässyt näkemään.

”Timosta täytyy tehdä kirja siitä syystä, että hän on paitsi menestynyt valmentaja myös moniulotteinen henkilö. Hänessä on hyvin paljon sekä kansanmiestä että suurta filosofia”, ravikuningas Vieskeristä viime vuonna kirjan tehnyt Lind toteaa.

Kirjan tarina ulottuu Nurmoksen lapsuudesta toukokuiseen Elitloppet-viikonloppuun.

”Tekeminen alkaa keväällä ja pääsen samalla seuraamaan Readly Expressin Elitloppetiin valmistautumista. Toukokuun viimeinen viikonloppu on luonteva paikka laittaa kirjalle piste”, Lind sanoo.

Timo Nurmos kertoo harkinneensa kirjaprojektiin lähtöä muutaman viikon. Prix d´Ameriquen voitto Readly Expressillä osui harkinta-aikaan.

”Vaimo kysyi ensi töikseen, että mistä meinaat ajan repiä siihenkin hommaan. Ruotsissa minulta on kyselty oppikirjatyyppistä teosta, mutta se on varmaan jäänyt johonkin hautumaan”, hän sanoo.

”Nyt kun tällaista minulta on kyselty, ehkä elämäkerrassani on sitten jotain sellaista, joka ihmisiä voi kiinnostaa.”

Nurmos tunnustautuu itse suureksi kirjallisuuden ystäväksi.

”Olen lukenut paljon elämäkertoja eri lajeista. Jari Litmasesta, Zlatanista ja Aki Hintsasta esimerkiksi. Kuuntelen mielelläni äänikirjoja lenkkeillessäni tai matkoilla.”

Lind kerää kirjamateriaalin pääosin Ruotsissa Nurmoksen kiireisten aikataulujen vuoksi.

”Lähden tekemään sellaista teosta, joka ylittää lajirajat siten, että siihen voi tarttua sellainenkin lukija, joka ei ole ravifriikki. Timo antoi vain yhden ohjenuoran: että kirja tehdään viimeisen päälle, niin kuin hän on kaiken tottunut tekemään. Tällä aion mennä.”

Kirjan kustantaa Suomen Hevosurheilulehti Oy. Kustannussopimus solmittiin tänään Nurmoksen Suomen-vierailulla.

”Kirja ilmestyy isänpäiväksi”, Hevosurheilun toimitusjohtaja Eetu Alvik lupaa.