Timo Väisäsen 5-vuotias lämminveriraviruuna Fade To Black jouduttiin lopettamaan laitumella saadun vakavan jalkavamman takia. Syylliseksi epäillään kanadanhanhiparvea.

Vieremällä asuva Väisänen kertoo, että Fade To Black oli lyönyt takajalalla etuvuohisen yläpuolelle ja viiltänyt yläkoukistajajänteen irtipoikki. Mitään ei ollut tehtävissä, vaan hevonen piti lopettaa välittömästi.

Jäljistä päätellen Fade to Black oli ryntäillyt ja jarrutellut laitumella pakokauhun vallassa.  Tallilla arvioidaan, että todennäköinen syy pelolle ovat olleet kanadanhanhet. Niitä on ollut alueella aiemmin pienempiä määriä, mutta tämän aamun parvi arvioitiin noin tuhatpäiseksi.

“Ne pitävät voimakasta ääntä, ovat kesyyntyneet ja tulevat hyvin lähelle eläimiä ja ihmisiäkin. Lomittaja kertoi, että juuri sille pellolle, jossa oli tämä hevonen, laskeutui aamulla iso lauma. Varma ei tietenkään voi olla, mutta vahva epäilys on, että niitä se on säikähtänyt”, Väisänen sanoo.

Ruuna on ollut aina aamut ja illat sisällä, mutta yön ulkona laitumella.

Hevosen menettäminen oli surullista, ja myös kilpauralle oli vielä paljon odotuksia.

“Kyllä se oli hyvin pärjännyt, joka kerta mennyt tasaisesti ja ollut rahoilla. Odotimme, että se siitä olisi vielä pystynyt kehittymäänkin ja noussut sarjoissa”, Väisänen harmittelee.

5-vuotias Fade To Black otti 53 startistaan viisi voittoa ja 14 muuta totosijaa. Sen ennätykseksi jäi 12,6aly ja voittosummaksi reilut 27 000 euroa.