Työkykyiseksi tervehtynyt Tom Eriksson valmentaa maan pääradalla 14:n karsinapaikan yksikössä.

Tallin hevosista säännöllisesti Vermossa starttaavat muun muassa Downander, Dreambow ja Viking Bagger sekä tallin tuorein Toto65-voittaja Tiger Ecus, joka tavoittelee tiukasti voittoa keskiviikon Teräsmiesliigassa.

Eriksson kuvailee tilannettaan onnelliseksi. Hän voi paremmin, ja hiljaisemman ajan jälkeen valmentajan tallilla pyyhkii taas hyvin. Arki pyörii kuin itsestään töiden ja hevosten ympärillä.

”Pahin on toistaiseksi takana, mutta joudun edelleen syömään särkylääkkeitä”, Eriksson sanoo ja hymyilee. ”Olen jo jonkin aikaa pystynyt tekemään normaalisti töitä ja se on tosi hienoa.”

Eriksson kertoo, että kaikessa tekemisessä tärkeintä hänelle on hevonen itse.

Lue lähikuva vermolaistuneesta Tom Erikssonista Hevosurheilun keskiviikkonumerosta.

Elitloppet tekee tuloaan. Kisaa on Prix d’Amériquesta lähtien ennakoitu Bold Eaglen ja Nuncion kohtaamisena, mutta Bold Eaglen omistaja Pierre Pilarski lataa Hevosurheilulle, että vuosisadan kaksinkamppailua Bold Eaglen ja Nuncion välillä ei tulla näkemään.

”Uskon, että hän (Stefan Melander) vetää hevosen pois”, Pilarski arvioi ja katsoo Bold Eaglensa olevan maailman paras.

Myös työhevosmestaruudet lähestyvät, sillä ne järjestetään Ypäjällä 27. toukokuuta. Hevosurheilu tutustuu Kauko Tuomisen tilan työhevosperinteeseen, Tepoossa kun suomenhevoskasvatusta on harrastettu 80 vuotta. Työhevosmestaruuden Tuominen on voittanut hevosellaan neljästi.

Tilaa Hevosurheilu.

Tai osta näppärä näköislehti.