Robot Stable Oy on myynyt 5-vuotiaaksi kääntyvän ruuna Tomacin pohjoiseen. Tomac vaihtaa Tapio Mäki-Tulokkaan tallista Katja Melkon treeniin Lumijoelle.

Uudet omistajat ovat mukana myös Elian Webissä.

”Pojat ovat pitemmän aikaa olleet kiinnostuneet Tomacista. Meillä on ollut siihen kovat odotukset, ja ajateltiin, että se olisi ikäluokkakärkeä siinä Next Directionin kannoilla. Se ei kuitenkaan kesän jälkeen ole ollut sellainen kuin ollaan toivottu ja sen kanssa on vähän umpisolmu. Topikin (Mäki-Tulokas) sanoi, että kannattaa koettaa jollain muulla systeemillä. Katsottiin, että nyt on oikea aika myydä”, Robot Stablen Jari Haaniemi kertoo.

Tomac on tienannut urallaan yli 25 000 euroa ja juossut ennätyksen 14,2ake.

Selityksiä ruunan alisuorittamiselle ei ole löytynyt.

”Jaloistaankin se on terve. Jos joku tiimi tilanteen pystyy selvittämään, niin Melkon Katja ja Sorosen Janne. Toivon sydämestäni, että hevonen vielä pärjäisi, onhan minun huutokauppalöytöni, joten siinä pääsisi vielä vähän röyhistelemään rintaa.”

Tomac matkustaa Lumijoelle tulevana perjantaina.

Robot Stablen omistukseen jäävät Bacardi Razz, 12,1aly, ja Fakir Victory, 14,0ake.

”Minulla ei ole hirveästi ennakkokäsityksiä Tomacista. Koetetaan lähteä puhtaalta pöydältä sen kanssa ja katsotaan, miten uudet systeemit sille passaavat. Omistajajoukossa on se Elian Webin nuorempi omistajakaarti, eivät kaikki. He olivat etsineet pitemmän aikaa starttihevosta”, Katja Melkko juttelee.

Elian Webin kuulumisista Melkko toteaa, että ruunaa on päästy treenaamaan toiveiden mukaisesti. Jalan hankosidevamma on parantunut ja starttikuntoa hierotaan keväälle.

”Terveydentilanne on hyvä ja se mennä lonksuttelee reipasta hölkkää. Tarkoitus ei ole startata talvella, joten se on saanut ylimääräistä aikaa toipumiseen, mikä on aina hyvä juttu.”