Tornion ravikesä käynnistyi jo poniraveilla ja jatkuu tänä sunnuntaina T5-raveilla.

Yleisöä niihin ei vielä pääse. Viime vuosikin oli haasteita täynnä.

”Raveihin ei voitu ottaa yleisöä, ja ylimääräisiä tapahtumia ei radalla voitu järjestää. Kesä-syyskuun välillä tulot tippuivat yli 40 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2019. Onneksi sponsorit eivät unohtaneet meitä. Tarkalla taloudenpidolla, talkootyöllä sekä pienillä henkilöstöresursseilla selvisimme viime vuodesta kuivin jaloin, ja tilinpäätös oli plusmerkkinen”, Länsi-Lapin Hevosystävien puheenjohtaja Markku Sadinmaa summaa.

Puitteita on pystytty koko ajan kehittämään, kiitos useiden ”Outokaira tuottamhan” – Leader-hankkeiden. Ne ovat mahdollistaneet viime vuosina mm. leikkikentän rakentamisen, keskialueen kunnostamisen sekä kasteluauton hankinnan. Viime vuonna kunnostettiin tallikahvio Kallen Kurvi, ja vastikään toukokuussa korjattiin katsomorakennuksen katto ja uusittiin kaviouran pinta.

”Mikään edellä mainituista ei olisi onnistunut ilman meidän pyyteetöntä talkooporukkaamme. Ilman talkoolaisia myös ravien järjestäminen olisi paljon työläämpää”, Sadinmaa kiittää.

Maa- ja metsätalousministeriön investointituella radalle hankittiin mm. uusi traktori. Myös tälle kaudelle rata saa tukea.

”Suunnitelmissa on turvallisuuden parantamista: radan liukuportti, aidan rakentaminen ja harjoitusvalot radalle sekä osaan varikkoaluetta, konesuoja ja uutta radanhoitokalustoa. Rata ja sen kunnossapitäminen on kaiken A ja O.”

Linkki Tornion 13.6. ravien lähtölistoihin