Halmstadin superviikko huipentuu lauantain Toto75-kierrokseen. Timo Nurmoksen valmentama Chicharita juoksee päätöskohteessa ja hakee uran 12. voittoa.

Mikael Kopolan ja Teemu Parttimaan Chicharita kävi huhti-toukokuun vaihteessa kahdesti Vermossa. Se voitti Ari Moilasen ajamana ensin karsinnan ja sitten finaalin Arvid Åvallin Tammaderbyssä. ”Suomeen saatamme tulla uudelleen kilpailemaan lokakuussa. Turun 5-vuotiaiden Kasvattajakruunu kiinnostaa”, Nurmos kertoi.

Andover Hallin 5-vuotias tytär palaa Vermon jälkeen kilparadoille lauantaina. Chicharita starttaa Diamantstoetissa takarivistä radalta 12 Örjan Kihlströmin ajamana. Roni Paldanin tallin Greta Sisu on kolmospaikalla Mika Forss kärryillään.

”Chicharita on tosi hieno tamma, se voitti viimeksi tammaderbyn. Voitot tulivat voimia jäljellä, karsinnassa se meni kengät jalassa ja finaalin ilman kenkiä. Se joutui matkustamaan Suomeen kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä, siksi tamma sai pienen tauon finaalin jälkeen. Olemme treenanneet nyt normaalisti, ja hevonen tuntuu tosi hyvältä. Tämä on todellinen voittajatyyppi, jolla on hieno asenne kilpailemiseen. Ilman sellaista ei voiteta kuutta kertaa peräkkäin. Nyt se juoksee 15 hevosen autolähdössä, lähtörata on vaikea, ja se kilpailee ensimmäisen kerran 2640 metrin matkalla. Uskon, että pitkä matka sopii. Vaikea sanoa, onko tamma heti huippukunnossa. Olen kuitenkin tyytyväinen hevoseen, ja uskon, että se tekee heti hyvän suorituksen. Saattaa olla, että ajamme ensimmäisen kerran jenkkikärryillä”, Nurmos selvitti.

Kouvolassa laukanneet Aetos Kronos ja Short In Cash nähdään myös Halmstadissa. Aetos Kronos juoksee 5-vuotislähdössä, joka ajetaan ennen Toto75-kohteita.

Short In Cash on mukana kultadivisioonassa, joka on Toto75-pelin kolmoskohde. Björn Goopin ajama ori starttaa takarivistä numerolla 11. Short In Cash teki Kouvolassa laukan jälkeen kovan juoksun ja on yllätysvalmis. Ykköseltä matkaan lähtevä Cyber Lane on suosikki.

Quite Special kisaa pronssidivisioonassa, joka juostaan Toto75-pelin kuutoskohteena. 75-pelin jälkeen ajetaan vielä yksi lähtö. Onkel Investin Kungfu Lady juoksee lähdössä 12, joka on 3-vuotiaiden alokassarja.

Halmstadin lauantain Toto75-kierros käynnistyy klo 17.20.

Tästä toto-kohteisiin

 

Lisää teemasta: Pelivihjeet