Keskiviikkolehti esittelee Tähän on tultu –sarjassa Toto-Mindenä tunnetun Minna Rosenborgin, jonka haaveena on työskennellä ainakin kerran kaikilla Suomen raviradoilla.

Kun raveissa lähdön hetki lähestyy, perinteisellä tavalla pelattaessa kassa voi ruuhkautua ja viime hetken pelikuponki voi jäädä palauttamatta. Totomyyjälle on tärkeää, että kaikki asiakkaat ehditään palvella.

”Siinä on lyhyt, kauhean hektinen hetki ja on kauheaa, jos asiakas ei ehdi saamaan peliä sisään”, Rosenborg kuvailee.

Rosenborg työskenteli aikanaan aivan yksin peliravintolassa ja ohjeisti hevosia pelaavia henkilöitä ripeyteen.

”Oli pakko pistää äijät ojennukseen: nyt penkistä ylös ja tuot sen lapun, jos meinaat saada pelin jätettyä. Se oli semmoista rakkaudellista äidillistä ohjausta”, Rosenborg luonnehtii.

Pilvenmäki Special ajetaan lauantaina Forssassa finaalien huipennuksena. Kisaan lähtee mustana hevosena punarautias ranskalainen Fastoche Thieben. Sen valmentaja Rainer Björkroth avaa ajatusmalliaan ranskalaisravureiden kanssa toimimiseen.

Aarne Rauman poismenon myötä yksi aikakausi suomalaisessa hevostaloudessa on päättynyt. Muistokirjoituksessa yliagronomin työtä muistelee Jorma Kemiläinen.

Lehdessä myös asiaa teemaraveista, ravikuningas Costellon kuulumiset lauantaisen poisjäännin jäljiltä ja spekulaatiot Kuumaan keskiviikkoon jackpoteineen.