Torstaina MTV3:lla klo 20-21 esitettävässä Siipan Saappaissa -jaksossa eletään Salmisen raviperheen tarinaa.

Hevosurheilu jututti Marinka Salmista ohjelman tiimoilta.

Moi Marinka, laitatte elementtiasentaja-miehesi Jaakon kanssa itsenne likoon uuden tv-sarjan avausjaksossa ohjelmassa, jossa pariskunnat astuvat kumppaninsa saappaisiin eli asettuvat toistensa rooleihin työelämässä. Mistä kaikki sai alkunsa?

”Facebookissa tuli ohjelman mainos vastaan, ja päätin siltä seisomalta hakea mukaan. Olen muutenkin sellainen ihminen, että teen ensin ja mietin vasta sitten. Jaakolle en maininnut asiasta mitään. Tuotantoyhtiöstä soittivat ja pyysivät casting-haastatteluun. Tässä vaiheessa laitoin Jaakolle viestin, vastaus oli: MITÄ **TTUA???!!!!”

Sanotaan, että toisen työt tuntuvat helpommilta kuin omat. Pitäisikö ihmisten osata asettua toisen asemaan?

”Ehdottomasti! Suosittelen tätä kokeiluun ihan jokaiselle. Tässä aukesi silmät tosissaan, ja ainakin meidän arki koki ison mullistuksen ohjelman myötä.”

Uskallatko paljastaa, tuleeko hinku hevosiin jaksossa esiin?

”Ohjelmaa olisi ollut aivan mahdoton kuvata, jos ei hevosia näkyisi. Kuvausryhmäkin tuli paikalle silloin, kun hevosten treeniohjelmaan sopi.”

Miten käytännön raviurheilu limittyy perheenne arkeen?

”Meidän päivät pyörii hevosten ehdoilla, lomareissutkin suunnitellaan, kun ensin on katsottu kilpailukalenteria. Minä treenaan arkipäivisin hevoset, Jaakko hoitaa iltahommat ja viikonloppujen treenit.”

Toto75-voittajanne Luxorious Lord starttaa keskiviikkona Vermon ankkurikohteessa. Millaisia ajatuksia lähtö herättää?

”Viime startin väsyminen tuli pidon puutteesta. Harmi olla keulassa viihtyvällä nopealla avaajalla takarivissä, mutta tuosta saa nätin juoksun. Lore ollut aina nihkeä toisten takaa, mutta yleensä roikkuu mukana vauhdissa kuin vauhdissa. Hevonen jatkaa hyvässä kunnossa ja totosijaa odotan.”

Luxorious Lord ja Jaakko Salminen. Kuva: Jarno Unkuri.

Jaakko Salminen ei peitellyt tuntojaan Luxorious Lordin voitettua Lappeenrannan Toto75:ssä tammikuun lopulla. Kuva: Jarno Unkuri.