Keskiviikon Hevosurheilu vie lukijat tutustumismatkalle pohjoiseen, Bodenin raviradalle. Suomalaisille tärkeä ravirata on saamassa lisää kilpailupäiviä, mutta ajaisi mielellään vieläkin enemmän.

Tarustoissa Eldorado on Etelä-Amerikassa sijaitseva kultainen kaupunki, mutta ravipiireissä Boden on jo pitkään tunnettu ”pohjoisen Eldoradona”. Monet pohjoisen Suomen raviurheilijat ovat tottuneet hakemaan voita leipänsä päälle Ruotsin puolelta. Torniosta Bodeniin on 130 kilometriä, ja radan raveissa on poikkeuksetta erittäin voimakas suomalaisedustus. Bodenin ”reviiri” tuntuu vuosi vuodelta laajentuvan, ja suomalaisia käy kilpailemassa yhä kauempaa.

Kuinka suuren osan Bodenin palkintopotista suomalaiset vievät? Entä miten paikalliset suhtautuvat suomalaisten menestykseen heidän kotikentällään? Miksi suomenhevoset eivät saa kilpailla Bodenissa? Mitä Bodenille tapahtuisi, jos Petri Salmela siirtäisi valmentajalisenssinsä Solvallan radalle? Hevosurheilun luettuasi tiedät!

Porin raveissa kaksi ohjastajaa loukkaantui pahassa kolarissa kesken ravilähdön. Antti Ala-Rantalan ohjastama Eikfaksen kaatui ensimmäisen takasuoran alussa. Takaa tulleet Jyllätys ja Juha-Pekka Ahonen iskeytyivät täydessä vauhdissa kaatuneeseen valjakkoon. Onnettomuus sai aikaan keskustelua myös ravitapahtumien ensihoitovalmiuksista. Moni ihmetteli, ettei radalla ollut ambulanssia.

Hevosurheilu kertoo kolarin osapuolten kuulumiset ja selvitti suurkilpailuvalvojana, paloesimiehenä ja Suomen Hippoksen turvallisuusasiantuntijana toimivalta Matti Syrjältä, miten ensihoito radoilla toimii.

Vielä on virtaa -sarjassa tutustumme Vinkeiniin. Kriteriumin ja Villinmiehen Tammakilvan voittanut omalaatuinen tamma ei ole antanut vuosien vähentää vinkeyttään.

Mukana on tuttuun tapaan myös kattava vihjepaketti loppuviikon raveihin, joiden kirsikkana kakussa on Kouvolan Kymenlaakso-ajo.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.