Vermon amerikkalainen ilta mailin matkoineen oli Korven perheen juhlaa. Twigs Voici jyräsi St Michel-karsinnassa ja nappasi paikan Mikkelin suurkilpailuun.

Isokenkä-karsinta alkoi Classic St Patin ja I Won’t Dancen kisatessa keulasta, kunnes Classic St Pat työntyi johtoon. Twigs Voici nousi keveästi sen rinnalle ja I Won’t Dance painui toiseen pariin.

Ensimmäinen puolikas edettiin maltilliseen tahtiin. Tallikaarteen lopussa Pekka Korpi näytti mestarillisia otteitaan ja painoi kaasun pohjaan. Jo 500 metriä ennen maalia Twigs Voici liiteli ylivoimaisesti kärkeen ja takakaarteessa se oli venyttänyt 20 metrin kaulan muihin. I Won’t Dance nousi kolmatta pitkin toiseksi ja pelisuosikki Jontte Boy työntyi tasaisen juoksunsa jälkeen kolmanneksi. Classic St Pat sai taipua neljännelle sijalle.

”Yllätys oli se, että voitto oli niin selvä. Aina sitä tietysti voitosta taistellaan, mutta viime lauantaina Kouvolassa itse ajoin huonosti, kuten aina”, Pekka Korpi vitsaili loimituksessa. “Hyviä kilpailijoita, niin en tällaista odottanut, mutta tämäkin oli ihan hyvä. Vielä jäi paukkuja.”

Twigs Voici oli lähtönsä pelatuin ja lunasti odotukset kirkkaasti. Tamma kellotti viimeiselle 500 metrille huiman ajan 08,5.