Yleisimmin uittovalmennukseen tuodaan hevosia, joilla on ongelmia jaloissa, hengitysteissä tai motivaatiossa.

Perjantain Hevosurheilussa Annamari Sipilä ja Arto Kylliäinen kertovat, miten hevosen uittovalmennus kannattaa aloittaa ja mitä se vaatii hevoselta.

”Kaikille uiminen ei sovi. Jos on kipeät takapolvet ja takakintereet tai jos on huono tekniikka. Hevosen pitää uida pää poskia myöten vedessä, rennolla ja rauhallisella rytmillä”, Sipilä sanoo.

Eläinlääkäri Antero Tupamäki on uittovalmennuksen puolestapuhuja. Hän kertoo, että eniten uittamisesta hyötyvät hevosen keuhkot. Hevonen vetää uidessaan syviä henkäyksiä, jotka puhdistavat keuhkojen ilmatilaa.

Perjantain Hevosurheilusta voi lukea kaikkien Raviliigahevosten tuoreimmat kuulumiset ja tulevaisuuden suunnitelmat. Lehdestä poisjääneet kommentit löytyvät verkkoartikkelista.

Lisäksi perjantainumero kertoo, miten Heikki Korhosen ja Kari Lähdekorven ykköstykki Victory Bonsai on valmistautunut Oslo Grand Prix’hin.

Korhosen valmennusideologia perustuu hänen enonsa aikanaan lausumiin sanoihin. Mitä enemmän vietät aikaa lenkillä, sitä vähemmän aikaa kuluu rataa kiertäessä.

”Onhan se viimeisen vuoden aikana pikkuisen virkistynyt kilvanajoon, mutta on se koko ajan ollut sellainen ajettava hevonen”, Korhonen kommentoi Victory Bonsaita.

Lehdessä Korhonen kertoo myös, mitä huipputamma Venicen varalle on suunniteltu.

Perjantainumerossa huomioidaan, että Ylivieskan T65-raveissa on tarjolla noin 80 830 euron jackpot. Hevosurheilu palvelee sunnuntai-Toto65:n osalta arkiraveja laajemmilla lähtölistoilla. Perjantain lehdessä on Ylivieskan kierroksen lähtölistat.

Ratsastusliitteestä selviää muun muassa, millä mielellä Katja Karjalainen lähtee Rio de Janeiron paralympialaisiin ja mitä kuuluu Kotimäen tallille.

Tilaa Hevosurheilu.

Tai osta näköislehti.