Otsikko on mukaeltu Leevi & The Leavings -yhtyeen rallista Unelmia ja toimistohommia. Toimistohommiksi jalostuskin usein lipsahtaa – eritoten, jos sukututkija intoutuu ammentamaan vahvistusta ajatuksilleen erilaisista sukutietokannoista.

Kasvattajana menestyneestä Heidi Nikusesta ja edesmenneestä lauluntekijä Gösta Sundqvistista voi löyhästi hakea yhtäläisyyden. Kerrotaan, että Leevi & Leavingsin tunnettu keulakuva osasi ajatella lauluihin luomansa hahmot reaalimaailmassa, ne olivat selviä kuvia hänen päässään. Myös Nikunen sanoo jalostusvalintoja suunnitellessaan maalanneensa varsoista selkeät kuvat mieleensä.

”Mulla on ollut etukäteen usein vahva visio tulevasta varsasta. Olen aina jännittänyt sitä, onko se varsa sellainen. Aina ei ole ollut, mutta joskus on.”

Nikusen ajatuksia on luettavissa tänään 15. marraskuuta ilmestyvässä Hevosurheilu-lehdessä.

Samassa lehdessä puretaan viikonloppuna järjestettyjen valvojapäivien antia, kuullaan valmentaja Markku Niemisen mietteet nuorille hevosille suunnatuista Hippos-sarjoista ja juhlitaan Salamakypärät-kärkikolmikkoa, Terri Lehtosta, Arna Ruohomäkeä ja Emma Värettä.