Keskiviikon Hevosurheilussa hieman politiikkaa, aurinkoisia viikonlopputunnelmia sekä ajatuksia onnistuneesta valmentamisesta. 

Teemu Okkolinin hevoset ovat olleet viime aikoina niin sanotusti flyytissä. Mikä on hyvän vireen salaisuus?

Kävimme selvittämässä asiaa Okkolinin tallilla Orimattilan hevoskylässä, jossa majailee tällä hetkellä hieman yli kaksisataa hevosta. Okkolinilla niitä on nyt 23, kun Ypäjän varsahuutokaupasta joukkoa täydentämään lähti ori Bigwig Swamp.

Lämminverivarsa on vähemmistön edustaja Okkolinin suomenhevosvoittoisessa tallissa. 43-vuotias valmentaja on ollut kansallisrotumme kannattaja teini-ikäisestä saakka.

”Menin Holopaisen Esalle oppisopimuksella töihin 16-vuotiaana, se lähti jo silloin. Aina, kun tuli uusia suomenhevosia ja jos ne olivat jotain mörköjä, niin sanottiin, että täähän on Teemulle hyvä passi.”

Mikä on ollut Okkolinin uran paras hevonen? Minkälainen on hänen valmennusfilosofiansa? Entä miten tytär Oona Halme kuvailee isäänsä?

Tutustumme myös tuulennopeaan Lady Luckiin, joka valmistautuu lauantaiselle Mikkelin mailille Dimitri Palmroosin treenissä.

Valmentaja paljastaa tamman olevan paitsi nopea, myös luonteikas. Eräänlainen taiteilijapersoona.

”Se on sellainen ylpeä. Karsinanreunaan kun menee katsomaan, niin kyllä se hampailla tulee.”

Miten tuliluontoinen tamma aikoinaan päätyi Palmroosin talliin, ja minkälaista elämä sen kanssa on ollut?

Keskiviikon lehdessä palataan myös Ypäjän varsahuutokauppaan, jossa myytyjen varsojan keski- ja mediaanihinnat nousivat ennätyskorkeiksi, ja vieraillaan Kotkan keskustan Isopuistossa, joka täyttyi aurinkoisena sunnuntaina hevosista ja hevosihmisistä. Ajankohtaisuutisissa perataan budjettiriihen vaikutuksia hevosalan tulevaisuudelle.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Lehden tilauksiin sisältyy digilehti, jonka voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.