Polara tarjosi ikimuistoisen hetken suomalaisille Solvallassa voittaessaan Elitkampenin.

Keski-Suomen juoksijalahjakkuus kävi kuumana ennen starttia, mutta se haitannut huimaa suoritusta. Se oli ottaa alussa keulapaikan, mutta luovutti sen suosiolla Odin Tabacille ja jäi kiertämään kuolemanpaikalle.

Elitkampen oli raviurheilua joka sentiltä ja sekunnilta, kun kilometrin väliaika oli 18,3. Radan varrella kannustettiin kirjaimellisesti kurkku suorana koko lähdön ajan, ja pelisuosikki Polara lunasti suomalaisten odotukset ja jätti ruotsalaiset sekä norjalaiset taakseen. Voittoajaksi ruuna kellotti 19,0.

Antti Tupamäki saapui tyylilleen uskollisen hillittynä palkintoseremoniaan, mutta kannustusjoukot hoitivat kyynelehtimisen ja riemuitsemisen aidan vieressä.

“Polara oli kuumana, mutta tuntui silti tosi hyvältä koko ajan. Otin rauhassa, enkä lähtenyt heti kilpailemaan kärkipaikasta”, Tupamäki sanoi.

Antti Tupamäen elämän toinen kerta Elitloppet-raveissa päättyi paremmin kuin hän olisi etukäteen voinut kuvitella. Kuva: Jarno Unkuri

Voittaja tarkastettiin maalikameran kuvasta. Norjalainen Kleppe Slauren ehti lähelle, mutta ei ohi.

“Ihan varmaksi en itse osannut heti maaliintulon jälkeen sanoa, kumpi voitti, mutta kun näin screeniltä uusinnan, siitä näki, että kyllä se aika varmasti oli Polara”, Tupamäki kommentoi.

Polara toi Suomeen Elitkampen-voiton toisena peräkkäisenä vuotena. Viime vuonna saman tempun Solvallan yleisön edessä teki Vitter. Antti Tupamäen sanoi, että suomenhevoskärki on vaan yksinkertaisesti tällä hetkellä uskomattoman kova.

Polaran tulevien viikkojen ohjelmaa pohditaan vasta tiimin päästyä kotiin.

“Se joi ja söi matkan aikana huonosti, minkä vuoksi on todennäköistä, että emme lähde kahden viikon kuluttua Oslon kylmäverilähtöön. Kyllähän se toisaalta se kiinnostaisi, nyt kun täällä pärjättiin”, Tupamäki pohti.

7-vuotiaan Polaran omistavat Antti Tupamäki ja Janne Tiainen. Vieskerin pojan on kasvattanut Petteri Salonen.

Elitkampenin tulokset kokonaisuudessaan voit lukea osoitteesta travsport.se.

Polara jää historiaan Elitkampenin neljäntenä suomenhevosvoittajana. Kuva: Jarno Unkuri

Lue lisää Polaran taustajoukkojen Elitkampen-voiton jälkeisiä tunnelmia Hevosurheilusta keskiviikkona 31. toukokuuta. 

Artikkelia muokattu klo 19.20: Lisätty Antti Tupamäen kommentteja.