Kimpassa on kivempaa! Mascate Matchin osaomistajia riemuitsemassa hevosensa valinnasta Vuoden 3-vuotiaaksi lämminveriseksi tammikuun Ravigaalassa. Kuva: Anu Leppänen
Kimpassa on kivempaa! Mascate Matchin osaomistajia riemuitsemassa hevosensa valinnasta Vuoden 3-vuotiaaksi lämminveriseksi tammikuun Ravigaalassa. Kuva: Anu Leppänen

Uudet ravikimpat madaltamaan omistamisen kynnystä

Seitsemän ammattivalmentajaa kasaa ravikimppoja perjantain huutokaupasta. Uudesta Raviliigasta ei ole kyse.

Hippos on koonnut raviliiga.fi-sivustolle uusia ravikimppoja. Kimpat ovat huutokauppakimppoja, eli ostaja voi valita mieleisen kimpan ja valmentajan, mutta hevonen ostetaan vasta perjantain varsahuutokaupasta. Uutta Raviliigaa ei kuitenkaan olla pystyttämässä, vaan nyt tarjolla olevat kimpat ovat perinteisiä kimppaomistuksia, joissa ei ole määräaikaa ja omistajat vastaavat hevosen kustannuksista kuukausittain. Mukaan saa lähteä, vaikkei nyt olisikaan Raviliigassa mukana.

”Raviliiga on menossa kohti loppuaan ja huoli siitä, miten me saadaan nämä ihmiset pidettyä lajin parissa, kasvaa”, tiivistää Suomen Hippoksen markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himanka sen, miksi kimppoja tarjotaan juuri raviliigan sivustolla.

”Liigassa on useita henkilöitä, jotka ovat saaneet pientä kipinää lajiin ja osa on saanut vähän isompaakin. Sen tiimoilta olemme miettineet paljon vuodenvaihdetta, että mitä sinne keksitään. Alkoi tuntua, että ehkä huutokaupassa kannattaa ottaa ensiaskeleet.”

Himanka kertoo, että 15–16 valmentajaa ilmoitti kiinnostuksensa Hippoksen yhteydenoton jälkeen, ja heistä seitsemän kimppaomistamiseen erikoistunutta valmentajaa tuli valituiksi. Myös kaupallisuus oli yksi kriteeri. Kimppoja on tarjolla valmentajilla Tommi Ala-Nikkola, Joni-Petteri Irri, Timo Korvenheimo, Maarit Ollikainen, Christa Packalén, Nina Pettersson-Perklén ja Emma Väre.

Valmentajien esittelyillä ja kustannusrakenteen avaamisella raviliiga-sivustolla on haluttu madaltaa uusien ihmisten mukaanpääsyä kimppoihin.

”Vaikka liigalaiset ovat jo pitkään olleet mukana omistamisessa, on kuitenkin aika iso kynnys vielä suurella osalla tarttua puhelimeen ja soittaa valmentaja X:lle, että minä haluaisin mukaan kimppahevoseen. On haluttu tehdä polkua siihen, että kontaktoiminen olisi helppoa.”

Himangan mukaan kiinnostus uusia ravikimppoja kohtaan on ollut suurta. ”Perjantaina laitoimme postia kaikille Raviliigan jäsenille, että nyt olisi kimppaa tarjolla. En ole kuullut ihan viime hetken tietoa valmentajilta, että onko tullut konkreettisesti paljon yhteydenottoja, mutta sivua on ladattu tuhansia kertoja heti viikonlopun aikana, mikä kielisi siitä, että kiinnostusta on.”

Nyt tarjolla olevat kimpat ovat pääsääntöisesti jaettu 10–20 osuuteen.

”Jokaiselta valmentajalta kysyttiin mielipidettä, ja aika yleinen mielipide tänä päivänä oli se, että 5 prosentin osuus on kaikista helpoin myytävä.”

Vastaavia huutokauppakimppoja silloisille raviliigalaisille on kokeiltu myös vuonna 2015. Silloin tarjolla olleesta 11 kimpasta toteutui yhdeksän ja niille huutokaupasta ostetuista hevosista menestynein on Kaisa Toivosen valmennuksessa kilpaileva ja yli 40 000 euroa tienannut Quite A Boy.

Seuraava iso ponnistus liigalaisten pitämiseksi raviurheilun parissa on luvassa vuodenvaihteessa, kun liigat loppuvat.

”Siitä on ideariihi niin Hippoksessa kuin omistajajärjestössäkin, ja varmaan raviradatkin täytyy ottaa mukaan. Kaikki hevoskimpat, joita Suomessa silloin on tarjolla, täytyy saada esiin ja markkinoida, ja mahdollisesti rakentaa jotain muutakin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi