Hevosurheilu toivottaa kaikille lukijoilleen hyvää uutta vuotta! Kannen kuva: Leena Alérini.
Hevosurheilu toivottaa kaikille lukijoilleen hyvää uutta vuotta! Kannen kuva: Leena Alérini.

Uuteen vuoteen vuoden parhaiden loistossa

Hevosurheilun perjantailehti ilmestyy joulunpyhistä johtuen kaksoisnumerona. Lehdessä on paksusti luettavaa vuoden viimeisille päiville. Laitamme paremmuusjärjestykseen lämminverisiä ja ratsastuksen huippuja, tutustumme vuoden voitokkaimpaan Callela Einsteiniin ja kaikkien aikojen eniten tienanneeseen kolmevuotiaaseen suomenhevoseen, Kinderiin.

Kinderi kilpaili kolmivuotiskautensa tappiotta, ja hienoravisella, ravivarmalla oriilla on otteet, joilla se voi marssia myös nelivuotiskauden läpi samanlaisella voittoputkella kuin viime vuosien ikäluokkavaltiaat Landen Paukku ja Parvelan Retu ovat tehneet.

Suurlahjakkuuden taustajoukot eivät kuitenkaan paukuta kolmivuotiskauden loppuessa henkseleitä. Kinderin valmentaja Aimo Vuorisalo on tähän kauteen selvästi myhäilevän tyytyväinen, mutta ei suostu edes kysyttäessä lataamaan ensi vuoteen isoja odotuksia.

”On kai se maksettu ikäluokkakilpailuihin mukaan, mutta pakko ei ole ajaa mitään”, Vuorisalo kiertelee.

Vuorisalo tunnetaan siitä, ettei hän turhaan hehkuta ja pullistele hevostensa kanssa, mutta Kinderin kohdalla myös omistajaporukka odottaa ensi vuotta maltillisesti. Pää taivaissa ja jalat maassa, kuten Tuomo Hakala sanoo.

Ensimmäinen vihje omistajille Kinderin kyvyistä tuli viime talvena.

”Jossain soitossa Ami sivulauseessa kysyi, että onhan se maksettu ikäluokkakisoihin. Silloin tiesi, että tässä taitaa olla ainesta”, Tuomo Hakala kuvailee huvittuneena Vuorisalon vähäeleistä tyyliä.

Miten Kinderiä treenataan? Mitä kasvattaja Toini Immonen haki linjatessaan varsan Turoon 2+4? Kuinka paljon hevonen ensi kaudelle vielä parantaa? Perjantain Hevosurheilu kertoo.

Callela Einstein saattaa ravata kulmikkaasti, mutta voittaa se osaa: 15 voitollaan se on vuoden voitokkain hevonen vuonna 2019. Kuuluisan fyysikon mukaan nimetty ruuna on lähtenyt aivan lentoon, vaikka siitä ei pitänyt tulla kilpahevosta ollenkaan. Mutta minkä nimiseksi omistaja Harri Uusi-Marttila halusi muuttaa hevosen saatuaan Kallelasta mielestään sovittua isomman laskun? Miten ja kuka hevosen lopulta kuntoutti? Perjantain Hevosurheilu kertoo.

Käymme läpi myös lämminveristen hevosrankingit vuodelle 2019.

Ratsastuksen personal trainer -sarjassa Stella Hagelstam haluaa muistuttaa jokaiselle ratsastajalle, että ratsastus on urheilulaji ja ratsastajat urheilijoita siinä missä hevosetkin.

Ratsastajan urheilullisuus oli yksi kouluratsastajan tärkeistä teemoista myös hänen valmentaessaan ponien maajoukkuetta.

”Huolehdimme kyllä ratsujemme varusteista, kengityksestä, valmennussuunnitelmista, ravinnosta, palauttavista päivistä ja lihashuollosta, mutta unohdamme itsemme”, Hagelstam huomauttaa. ”Jos olisimme valmiita panostamaan itseemme samalla tavalla kuin hevosiimme, suomalaisen kouluratsastuksen taso nousisi varmasti.”

Mitkä ovat Hagelstamin teesit? Mikä treeni tukee ratsastajaa parhaiten? Hevosurheilu kertoo. Käymme läpi myös ratsastuksen vuoden parhaat rankingeissa.

Hevosurheilu toivottaa lukijoilleen onnellista vuodenvaihdetta ja paljon hyvää sekä kaunista vuodelle 2020! Seuraavan kerran Hevosurheilu ilmestyy ensi viikon perjantaina 3.1. kaksoisnumerona.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi