Prix d’Amérique-viikonlopun amatöörilähtöön Suomen edustajaksi on valittu Tomi Wahlstén. Hänen varaedustajansa on Henry M Bollström.

Lauantaina 26. tammikuuta Vincennesin raviradalla Pariisissa järjestetään kansainvälinen amatööriohjastajien lähtö Prix de Saint-Claude. Kilpailuun valittiin edustajat 16 eri Euroopan raviunionin jäsenmaasta. Suomen Hippos valitsi kilpailun suomalaisedustajaksi Tomi Wahlsténin.

“Ei tätä meinaa osata sanoiksi pukea, on se niin mieletön tilaisuus”, Wahlstén sanoo.

Hänellä ei ole aiempaa kokemusta ulkomailla kilpailemisesta.

“Olen aina halunnut, että pääsisi ajamaan joskus Solvallaan, mutta nyt pääsenkin ajamaan suoraan Vincennesiin. Yhtään Solvallaa aliarvioimatta, ei kai hienompaa paikkaa ole päästä ajamaan kilpaa kuin Vincennes, tämä on ultimaalisista ultimaalisin tunne.”

Tomi Wahlsténin arki Lahden Kujalassa sujuu perheyrittäjyyden melskeissä. Hän on lanseerannut uuden patentoidun silamallin, mitä silmällä pitäen hän alunperin lentoliput Pariisiin messuja varten varasikin.

“Ajan kanssa meinaa olla tiukkaa, samaan aikaan tontilla on 12 hevosta, joista valmennettavia on 6, nekin kun omalla porukalla vaimon ja vanhemman pojan kanssa ajellaan. Meinaa varsoilla jäädä hiitit välistä.”

Kotimaassa Wahlstén tunnetaan paitsi bisneksestään, myös yllätysten erikoisvaljakkona oman kasvatin Raw Jackin rattailla. Sen kanssa seuraava edesottamus nähdään ensi keskiviikkona Vermossa.

“Ainakin toivon kovasti, että Pariisin-lähtö ajetaan paikallisilla hevosilla”, Wahlstén naurahtaa. “Sain sieltä listan, että kisa on jotain enintään 180 000 euroa tienanneille 7-9-vuotiaille hevosille. Päätarkoitus sinne on mennä esittelemään uutta valjasmallia, mutta kun Hippoksen sivuille tuli ilmoitus, että haetaan amatöörikuskia, ajattelin että mieletön tilaisuus.”

Kun mies Lahdesta lähtee laskemaan kilpaa Ranskaan asti, on tavoitteena luonnollisesti menestyä.

“Tietysti. Avoimin mielin, ei kai siinä muuta. Se on kaikki ihan kuin pilven päällä leijumista, on jännä nähdä millaisen hevosen saa. Kaikki ne keskustelut valmentajan kanssa ovat minulle uutta, kun yleensä ajan omilla kasvateilla.”