Suomen Hippoksen valtuuskunta keskusteli vilkkaasti ja hyvässä pohdiskelevassa hengessä rahapeliyhtiöiden yhdistämisvaihtoehdoista. Ohessa referaatteja käydystä keskustelusta.

“Satakuntalaiset saattavat olla joissain asioissa erilaisia kuin me muut suomalaiset, mutta ei heillä ole meitä muita enempää rahaa. Siellä kivijalkamyynnissä on saavutettu keskimäärin seitsemän prosentin kasvu. En usko, että tarvitsemme rahaa tulevina vuosina tuotekehittelyyn. Pieniä rahoja ei kannata levitellä. Löytyykö yhden peliyhtiön malli, mistä löytyy se myyntihenki, joka meillä pitäisi nytkin olla? Miten siinä tilanteessa motivoimme ratoja?””
Heikki Kankainen, Keski-Suomen HJL

“Oulussa kaikki aika menee ravien hoitamiseen, myyjien aktivoiminen on vaikeaa, koska varsinkin marketeissa myyjät vaihtuvat melkein joka ilta. Veikkauksella on mahdollisuus maksaa erilaisia palkkioita. Asioita hoidetaan tällä hetkellä varmasti hyvin, mutta resurssit ovat liian pienet. Tilanne on melkein kestämätön. Ei kannata ottaa liian tiukkoja kantoja nyt. Suomella saattaa olla kohta historian ravimyönteisin hallitus. Kaikki vaihtoehdot täytyy harkita. Aika toimii meitä vastaan.”
Kari Eriksson, Pohjolan HYS

“Kun RAY on tähän asti tukenut esimerkisi vammaisratsastusta, tulisiko se nyt osaksi raviurheilun osuutta? Mikä olisi mahdollisessa uudessa yhtiössä hevospelien asema?”
Jussi Uosukainen, Pohjois-Hämeen Hippos

“Lotossa pelaajat saavat 40%, urheiluvedonlyönnissä 90%, ravipeleissä yli 72%. Hevospelien pelaajat ovat parhaita rahapeliasiakkaita, sillä he käyttävät paljon rahaa.”
Pekka Soini, toimitusjohtaja Suomen Hippos

“Hevospelit kiinnostavat muita toimijoita. Kyse on ostoskoriajattelusta. Kun Veikkaukselta katosi hevospelit, kyse ei ollut kahden pelin katoamisesta, vaan V5- ja V75-pelien asiakkaiden katoamisesta. Ravipelien pelaajille halutaan myydä myös muita pelejä.”
Pertti Koskenniemi, Fintoton toimitusjohtaja

“Elämme lopulta raveista kiinnostuneista ihmisistä. Veikkauksella taitaa olla 800 000 nettitiliä ja puolitoista miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta. Rahiksen (RAY) lukuja en tiedä. Ajatus on kerettiläinen, mutta mietin kuinka paljon yhden yhtiön mallissa voisimme saada tätä kautta uusia pelaajia. Tämä vaatisi tietysti sitä, että uusi syntyvä yhtiö tarjoaisi aktiivisesti pelejä asiakkailleen.”
Pekka Soini, Suomen Hippos

“Olemme huomanneet Lahdessa, että ravipelit eivät riitä. Olemme hakeneet muita tuottoja tilaisuuksilla ja vuokratuloilla. Voisiko yksi yhtiö luoda mahdollisuuden pop-up-casinoihin ja siihen, että raviradat toimisivat laajemmin asiamiehenä? Suosittelisin avointa mieltä toistaiseksi.”
Pekka Kairtamo, Lahden HYS

Keskustelun päätteeksi valtuuskunta valtuutti Suomen Hippoksen hallituksen neuvottelemaan MMM:n esityksestä pitäen eri vaihtoehdot avoimina rahapeliyhtiöiden yhdistämisasiassa. Kun vaihtoehdot ovat selvillä, kutsutaan koolle valtuuskunnan ylimääräinen kokous.

Lisää teemasta: Suomen Hippoksen valtuuskunta