Patrimoine on poikkeuksellisen kokematon Hevosurheilun Kuukauden hevoseksi, mutta poikkeukselliset ovat ajatkin. Toisin kuin useat muut Ruotsin puolella huhtikuussa pärjänneet suomalaiset ravurit, on Patrimoine tehnyt voittoisat iskunsa Bodeniin ja Bolnäsiin kotoaan, Rova-tallilta Mäntyvaarasta.

”Tällainen vapaan kasvatuksen tulos on vähän omanlaisensa kulkija, kun sitä ei ole väännetty muottiin. Eihän kasvattaja kultapoikaa voi komentaa, eikä käskeä. Paitsi sitten, kun se menee ihan äärettömyyksiin. Sitten voi päästä kirosanakin sen kanssa”, kasvattaja-omistaja-valmentaja Marjut Eero nauraa.

Patrimoine sai alkunsa Eeron Facebookiin laittamasta ilmoituksesta, jossa hän haki siitostammaa liisattavaksi. Valinta osui Olli Lähtisen ja Merja Virtasen omistamaan huippusukuiseen E.V. Exitiin.

”Ajattelin, että haluan sellaisen varsan itselleni, mitä en pysty ostamaan. Eihän se tietysti kasvattamalla ole yhtään sen halvempi ollut, mutta on saanut tavallaan maksaa osamaksulla.”

Partneriksi E.V. Exitille valikoitui Brad de Veluwe, jonka loistokas kilpaura oli päättynyt vuotta aiemmin.

”Kävi hyvä tuuri, kun Brad de Veluwen varsamaksu tippui juuri silloin. Sitten oli selvä, että se on siinä. Minulle tuli kuningasajatus, että kertaan sukutaulussa tamma Flory Messengeria. Ja onhan Bradi niin hieno ori.”

Miten ruunaaminen vaikutti Patrimoineen? Miten sitä valmennetaan? Miksi lahjakasta hevosta ei ole maksettu mukaan ikäluokkakilpailuihin? Lue keskiviikon Hevosurheilu, niin tiedät!

Allan Korven tytär Hanna-Maria Korpi on nähnyt hevosalan monet kasvot sekä Suomessa että ulkomailla.

”Ymmärrän, että on tärkeää, että on ihmisiä, jotka sijoittavat hevosiin. Mutta jos ihminen ei edes halua ymmärtää hevosen ajatusmaailmaa, miksi hän ei harrasta jotain muuta lajia? Niitä maailma on täynnä. Hevonen pitää nähdä eläimenä, eikä harrastevälineenä, ja hevosen käyttäminen ilman mitään tietotaitoa ei ole oikein”, Korpi sanoo.

Kuinka Korpi ja Hassan Iber päätyivät treenaamaan nuoria ratsuhevosia Ruohojärven kartanolle? Minkälaisena Korpi näkee eri lajien yhteistyön? Mikä sai hänet suuntaamaan ratsastukseen eikä isän jalanjäljissä raviurheiluun? Hevosurheilun Ratsastus kertoo.

Pitkään ajateltiin, että nivelrustoja ei pystytä uudistamaan. Nivelrikon oireita voi helpottaa, mutta uutta rustoa ei vahingoittuneen tilalle saada. Uusi kantasoluvalmiste haastaa näkemyksen. Kyseessä on lääkevalmiste, jossa luovuttajalta saatuja kantasoluja on laboratoriossa ohjattu erilaistumaan rustosoluiksi. Lääkkeen teho on todistettu tutkimuksella, jonka mukaan vuoden kuluttua hoidosta 84 prosenttia lääkevalmisteella hoidetuista hevosista suoritti aiemmalla tasollaan. Keskiviikon Hevosurheilussa Kimmo Elfving Tampereen hevosklinikalta kertoo hoitomuodosta ja ensimmäisen hoitamansa potilaan kuulumisista.

Anders Malmrot aloitti Solvallan kilpailujohtajana vuoden 2018 tammikuussa. Hän on johtanut Elitloppet-järjestelyjä vuosina 2018 ja 2019. Tänä vuonna ravien tekeminen on ollut tyystin erilaista.

Koronavirus on heittänyt suuria haasteita Elitloppetin valmistelutyöhön. Jopa kilpailun siirtämistä harkittiin, mutta lopulta päätös ajaa ravit juuri omalla paikalla sai kaikkien hyväksynnän.

”Lähdimme siitä, että Elitloppet-viikonlopun ravikilpailut ajetaan, mutta ajetaanko itse Elitloppet, sitä mietittiin. Kuinka pitkälle olisimme joutuneet kisan siirtämään, sitä ei kukaan osannut ennustaa. Siksi päädyimme ratkaisuun, että myös Elitloppet ajetaan toukokuun viimeisenä viikonloppuna kuten aina. Toki siinä oli riskejä, kun emme tienneet, miten rajoitusmääräykset vaikuttavat vielä toukokuussa”, Malmrot taustoittaa.

Nyt Anders Malmrot rakentaa Elitloppetia koronan ehdoilla. Lue Hevosurheilusta, mitä hevosia hän pyörittelee mielessään viimeisten Elitloppet –kutsujen saajiksi. Entä miksi hän aikoo tänään katsoa Vermon iltaravit hyvin tarkkaan?

Lehdestä löydät lähtölistat ja vihjeet Vermoon, sekä ensi viikon maanantain ja tiistain raveihin. Mukana on myös illan Solvallan ja Åbyn listat sekä 75-vihjeet ja listat lauantaille Gävleen. Ensi viikon Turun ravien osalta 7 oikein –lehti palvelee.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.