Tamman varsomisesta pystyy nyt ilmoittamaan Oma talli-tunnuksilla Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä.

Perjantain Hevosurheilu kertoo, että sähköisen ilmoituksen syntymästä voi tehdä, mikäli varsan isäoriilla on sähköinen astutuskirjanpito. Uuden käytännön avulla tamman omistaja voi ilmoittaa varsan syntymästä milloin tahansa ilman paperilomakkeiden postittamista.

”Nyt hämminkiä aiheuttaa se, että osalla oreista on sähköinen astutuskirjanpito ja osa käyttää edelleen vanhaa menetelmää, eli paperilomakkeita. Ne eivät sulje toisiaan pois. Osa käyttää niitä päällekkäin ja rinnakkain”, Soila Lehmusvaara Hippoksen jalostuspalveluista selvittää.

Ohjeita sähköisen varsomisilmoituksen käytöstä saa Hippoksen verkkosivuilta tai sähköpostitse Soila Lehmusvaaralta soila.lehmusvaara@hippos.fi.

Myös Hevosurheilu ottaa mielellään tietoja vastaan varsan syntymästä kuvan kera linkin kautta verkkosivuillaan julkaistavaksi, mutta virallinen varsomisilmoitus on tehtävä keskusjärjestölle.

Hevosurheilun perjantainumero esittelee 1940- ja 1950-lukujen taitteesta asti toimineen perinteikkään Loviisan raviradan, jolla avaa kautensa maanantaina 6. kesäkuuta. Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen puheenjohtaja Juha Wikman pitää tärkeänä, että radan yleisöalue täyttyy yleisöstä.

”Myös sellaisia ravi-ihmisiä käy paljon, jotka ovat muuten vähentäneet raveissa paikan päällä käyntiä. Tulevat kesäisin Loviisaan ja talvella katsovat ravit netistä”, Wikman katsoo.

Lehden ajankohtaisuutiset kertovat lisää uusista hevospeleistä ja kilpauransa päättävästä ravikuningattaresta. Entä millä mielin kokelasohjastajien EM-kisaan lähtee Jukka Torvinen?

Lue raportit ponien Mini Elitloppetista ja Lilla Elitloppetista poniteemasta sekä tuoreimmat ratsastuksen käänteet ratsastusliitteestä.

Tilaa Hevosurheilu.

Tai osta näköislehti.