Keskiviikon Hevosurheilussa sännätään kohti Tammakriteriumia ME-tamman johdolla. Lehdestä selviää myös, mitä löytyi Maisteri Jutilan dopingnäytteestä ja Korialla avatusta vanhasta haudasta.

”Se rakenne. Se luonne. Varsa oli jo silloin sellainen, ettei hän väistänyt ketään eikä mitään, vaan tunki vain itsensä esiin rapsutettavaksi. Luimi omalle emälleenkin”, Tammakriteriumissa lauantaina starttaavan Edwina Ordenin valmentaja ja kimpanvetäjä Tanja Goman-Nieminen kuvailee.

Five Comrades Team osti Edwina Ordenin Liisa ja Kalle Savon laitumelta 1-vuotiaana, vaikka kimpan ei pitänyt hankkia enää yhtään hevosta. Alku oli luonteikkaan tamman kanssa takkuinen, mutta kilpailu-uralla tamma ei ole juuri erehtynyt. ME-tulos syntyi toukokuussa helposti, mutta mitä tuumaa tamman kaikki kilpailut tänä vuonna ajanut Santtu Raitala mahdollisesta kohtaamisesta ikätoveri Mascate Matchin kanssa? Sen voi lukea keskiviikon lehdestä.

Keskiviikkona kerrotaan tarkemmin myös siitä, mitä pohdintoja Vermossa toukokuun lopussa voittaneen Maisteri Jutilan positiivinen dopingnäyte on aiheuttanut vastuuvalmentaja Sanna-Kaisa Liukkoselle. Näytteestä on löydetty glausiini-nimistä ainetta, mutta vastuuvalmentajalla ei ole aavistustakaan, mistä se on hevoseen joutunut.

Iloisempia uutisia on kerrottavana Korialta, jossa Suomenhevosen varhaisvaiheiden tutkimushanke näyttää vihdoin osuvan oikeaan hautalöytöön. Valokkaan ja Rymy-Murron hautapaasi Korian radalla on nostettu syrjään, ja arkeologi Tuija Kirkinen kertoo, miten tutkimuksessa tulevina päivinä edetään.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.