Siitosuralle siirtyvä supertamma Venice juoksi uransa viimeisen startin torstaina. Kilpailu päättyi kolmanteen sijaan. Sorsasalon yleisö palkitsi lähdön jälkeen seremoniapaikalle tulleen Venicen aplodeilla.

Venicen ura päättyi siellä missä se myös alkoi. Kotiradalla Kuopion Sorsasalossa. Ohjastajakaan ei vaihtunut avauskilpailusta, kuten koko tamman uran aikana. Mika Forss ohjasti Veniceä sen kaikissa kilpailuissa.

Kaksi Suur-Hollola-ajon voittoa. Kaksi St. Leger-voittoa. Voitot kaksi, kolme, neljä ja viisivuotiaiden Kasvattajakruunuista. Toinen sija Suuressa Suomalaisessa Derbyssä. Ja monta, monta muuta arvokasta voittoa.

”Mahtava päivä, kun saadaan Venicen hieno ura päätökseen. Eikä mieli ole sillä lailla haikea, kun hevonen jää meille. Tamma on vielä tuollaisessa kunnossa ja näyttää hienolta. Se on iloinen, eikä sitä ole ajettu viime tippaan”, Venicen valmentaja ja omistaja Heikki Korhonen kertoi Sorsasalon katsomossa tunti ennen illan kilpailujen alkua.

Varsana Venicen ostanut Korhonen sanoi Venicen merkitsevän hänelle paljon. Korhosen mukaan tamma on melkein kuin perheenjäsen.

Venicen kilpauralta valmentaja-omistaja mainitsee ensimmäisenä kaksi Suur-Hollola-ajon voittoa.

”Lisäksi Venice voitti kaikki Kasvattajakruunulähdöt”, hän täsmentää.

Korhonen kertoo saaneensa Venicen kautta ystäviä ja tuttavia. Korhosen mieltä on lämmittänyt tamman ympärille rakentuneet faniporukat.

Elina Pennanen hoiti tammaa sen alku-uralla. Sen jälkeen vävypoikani Jukka Hakkarainen on hoitanut hevosta. Kaikki me olemme ajaneet Venicellä, mutta viime aikoina Jukka on ajanut sillä hiitit ja kaikki”, Korhonen jakaa kiitosta.

”Venice on persoona. Se on antanut paljon raviurheilulle, vaikka laji oli välillä murroksessa. Tietenkin Forssin Mikan rooli on ollut suuri.”

Mika Forss liikuttui Venicen jäähyväisseremonioissa. Ohjastaja kertoi tunnelman olevan erityinen.

Palataan vielä vuoteen 2011. Mitä Mika Forss sanoi tamman uran avauskilpailun jälkeisessä voittajahaastattelussa?

“Oli pieni ennakkokommentti, että tämän pitäisi ihan kelvollinen varsa olla. Ei tarvinnut kuin pari-kolmesataa metriä ajaa, niin tunsin että nyt on taas Heikillä lahjakkuus. Tällaisia lahjakkuuksia kun meillä on kymmenen, niin ehkä niistä yhdestä tai kahdesta voi tulla Brad de Veluwen seuraajia.”

Mika Forssin kiitoskortti Venicelle St Legerissä Porissa 28.10.17. Hän vaihtaa uransa lopettavan supertamman kilpakengät Ainoihin. Kuva: Ada PykäläniemiMika Forssin kiitoskortti Venicelle St Legerissä Porissa 28.10.17. Hän vaihtaa uransa lopettavan supertamman kilpakengät Ainoihin. Kuva: Ada Pykäläniemi
Mika Forss ja Heikki Korhonen saivat tuulettaa muun muassa Venicen kahta Suur-Hollola-voittoa.Mika Forss ja Heikki Korhonen saivat tuulettaa muun muassa Venicen kahta Suur-Hollola-voittoa.

VENICE

84 starttia, joista totosijat:

45 – 15 – 9

829 490,00 euroa

10,8aly 14,0kp

Omistaja: Heikki Korhonen

Valmentaja: Heikki Korhonen

Ohjastaja: Mika Forss

Hoitaja: Jukka Hakkarainen

Kasvattaja: Nivola Hannu & Sniper-Team