Uusi kansainvälinen keppihevostapahtuma näkee päivänvalon 25.-26. heinäkuuta Vermossa.

Tapahtuma on kansainvälinen ja sen virallinen nimi on Hobbyhorse world championships. Toteutus osuu tarkoituksella samaan viikonloppuun Vermossa ensi kertaa järjestettävien ponikuninkuusravien kanssa.

13 luokasta vaativimmat 4 kilpaillaan MM-statuksella ja niihin karsitaan Suomessa. Tämän lisäksi osallistuvista maista on mahdollista lähettää 3 kilpailijaa per luokka.

Vermon etusuoralle viime syksynä rakennettuun ja vapaassa käytössä olevaan kepparipuistoon tapahtuma tarkoittaa vipinää.

“Syksyllä kun kepparipuistoa rakennettiin, aloitettiin taustatutkimus ja nähtiin, miten suosittu tämä laji on. Ynnäiltiin siinä, että tehdään tää”, Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä innostuu.

“Puhutaan kymmenistätuhansista suomalaista, jotka ovat aloittaneet harrastuksen ja ostaneet kepparin itselleen. Ja Ruotsissa tämä on tosi suosittua. Haluttiin iskeä kiinni, että saadaan kisat Suomeen. Useissa Keski-Euroopan maissakin on alkanut olla kepparitoimintaa.”

Heikki Häyhä painottaa, että ikärajoitteita ei ole. Esimerkiksi vihtiläisraviurheilija Emma Väre voisi osallistua kisaan. Kysyimme asiasta Väreeltä, joka itse toppuuttelee osallistumista.

“Voi olla, että mulla kunto loppuisi”, Väre hymyilee. “Pitäisi alkaa treenaamaan.”

“Tervetuloa kuitenkin Emmalle”, Häyhä sanoo ja jatkaa tarkemmin kohderyhmästä. “Järjestämme pienempiä ja matalampia kisoja ihan sen takia, että saadaan perheen nuorimmat kiinnostumaan ja innostumaan. MM-luokissa ei ihan nuorimmat pärjää, ennemminkin teinit ja nuoret aikuiset.”

Vermolaisten haaveissa on saada suuri määrä ihmisiä tutustumaan pääradan puitteisiin ja tätä kautta he voisivat tulla paikan päälle toistekin. Esimerkiksi viime sunnuntain paikallisravit vetivät paikalle paljon lapsiperheitä.

“Arvostus keppariurheilua kohtaan on kova. Samalla meillä on tarkoitus pitää mielessä raviurheilu ja poniraviurheilu, saada tätä kautta ihmisiä alueellemme. Kaikki lasten ja nuorten liikkuminen on meille tärkeää”, Häyhä toteaa.

 

 

Kilpailtavat luokat

1. Esteratsastus 40cm (aika)

2. Ristikko 40cm (tyyli)

3. Esteratsastus 60cm (aika)

4. Esteratsastus 70cm (aika)

5. Esteratsastus 80cm (aika)

6. Esteratsastus 80-90cm (aika) – MM-luokka

7. Esteratsastus 100-110cm (aika) – MM-luokka

8. Korkeushyppy – MM-luokka

9. Kür (helppo taso)

10. Kür (keskivaikea taso)

11. Kür (haastava taso) – MM-luokka

12. Näyttelyt (oriit)

13. Näyttelyt (tammat)