Vermon Ravirata Oy ja Sunborn Catering Oy ovat sopineet ravintolatoiminnan luovuttamisesta Vermon Ravirata Oy:lle. Vermon ravintola- ja kahvilatilat ovat olleet vuokrattuina Sunborn Cateringille, mutta muutosten myötä vuokrasuhde päättyy ja ravintolatoiminta siirtyy raviratayhtiön vastuulle 22. elokuuta alkaen.

 ”Ollaan työstetty tätä pitkään, joten tuntuu aika mukavalta. Me olimme pääsääntöisesti itse aloitteellisia, mutta Sunborn Catering oli hyvin mukana, kun heidän ydinliiketoimintansa on muualla”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä kertoo.

Sunbornin liiketoiminta keskittyy jatkossa tapahtumatalojen Logomon ja Kulttuuritalon ravintola- ja cateringpalvelujen pyörittämiseen sekä konsertti- ja festivaalituotantoon.

Liiketoiminnan siirtyessä myös henkilökunta seuraa mukana, eli yksi kokopäiväinen kokki ja 19 osa-aikaista työntekijää siirtyvät Vermon palkkalistoille.

”Soittelen heitä tänään läpi ja kysyn, millainen kiinnostus on jatkaa meillä. Varmaan tulee lisää rekryjä, ja ravintolapäällikön rekrytointi aloitettiin jo aiemmin.”

Vermon suunnitelmissa on tehdä ravintolatoiminnasta jokapäiväistä.

”Sijaitsemme keskeisellä alueella, johon on syntynyt huomattava määrä uusia asuntoja ja yrityksiä ympärille. Jokapäiväinen toiminta voisi toimia heitäkin varten. Tämä on osa Vermon strategiaa, jonka kulmakivenä on ravit, mutta myös muiden tapahtumien ja liiketoimintojen rooli kasvaa entisestään”, Häyhä tähdentää.

 Lounaskahvila Vermon Tallituvassa toimii yksityisyrittäjä, jonka kanssa on tarkoitus jatkaa yhteistyötä entisellään.

”Se puoli jatkaa omanaan ja se on hyvä kumppani meille. Meidän tuki on sille toiminnalle”, Heikki Häyhä toteaa.

Kaavailut ravintolapalvelujen kokopäiväistymisestä on tehty lokakuun puoliväliin, mutta koronatilanne saattaa tehdä siihen muutoksia.

”Valmisteluja kuitenkin tehdään, eivätkä ne hukkaan mene, vaikka siirtyisivät.”

Jo elokuun derbykarsinnoissa ravintolatoiminnot ovat Vermon omassa hallussa.

”Mitään mullistavia uudistuksia ei tällä aikataululla tietenkään saada. Asiakaspalvelua ja sisältöä tullaan totta kai kehittämään. Tarkoitus on investoida lisää etenkin Street Bar Voltin kehittämiseen lähitulevaisuudessa.”

Vermo Areenan ravintolapalveluihin kuuluvat kaksi vuotta sitten valmistuneet Street Bar Voltin lisäksi 550-paikkainen katsomoravintola Ravilla ja uusi ulkoterassi sekä aitiot.

Nyt käynnissä ovat Vermon Finlandia- ja derbyviikonlopun ravintolavaraukset.

”Tosi hyvin on mennyt paikkoja molempiin. Toistaiseksi pöytiä on myyty enemmän Suureen Suomalaiseen Derbyyn lauantaina. Tilaa on vielä”, Häyhä vinkkaa.