Vermon toukokuinen Finlandia-ajo sai neljännen kiinnityksensä, kun se kirjasi kutsuttujen listalle Sébastien Guaraton tallin Eridanin. Eridan on ensimmäinen Finlandia-tulokas Ranskasta, josta järjestetään hevosten lentokuljetus Suomeen.

5-vuotias Eridan tunnetaan suuren nelivuotiskisan ja Group I -lähdön Criterium Continentalin voittajana. Se voitti Criterium Continentalin viime joulukuussa Vincennesissä terävällä loppukirillä ja huipputuloksella 10,3/2100a tienaten voitosta 108 000 euroa. Eridan on juossut urallaan yhteensä 29 lähtöä voittaen niistä kahdeksan. Voittosumma on tällä hetkellä 579 750 euroa.

Eridan starttasi myös tammikuussa Prix d’Ameriqueen, mutta tuli hylätyksi laukan takia. Paria viikkoa aiemmin Eridan oli Prix de Belgiquessa neljäs maalissa. Siinä se päihitti loppusuoralla itsensä Readly Expressin. Ori on ilmoitettu lauantaiksi Ranskan pääradalle Vincennesiin.

”Eridan ei ehkä vielä ole ihan parhaimmassa kunnossaan, koska hevonen on nyt samaan aikaan siitoskäytössä. En ole halunnut treenata sitä kauhean kovaa. Se on hevonen, joka pystyy varmasti menestymään ulkomailla. Readly Express on tällä hetkellä Euroopan paras hevonen ja sitä on todella vaikea lyödä, mutta hyvältä lähtöpaikalta Eridanilla on mahdollisuudet olla ainakin toinen kolmas”, Sébastien Guarato kommentoi Vermon tiedotteessa.

Guarato tunnetaan erityisesti Bold Eaglen valmentajana. Guaraton pitkäaikainen valmennettava Billie de Montfort oli viime vuonna Finlandiassa hyvä kolmas ja Rapide Lebel oli kuudes vuosien 2010 ja 2012 Finlandia-ajoissa.