Päätös ravien perumisesta tehtiin keskiviikkoaamuna puoli yhdeksän aikaan rataolosuhteista johtuen. Syyksi nimettiin lämpöaalto, jonka takia kavioura on sulanut epätasaisesti.

”Poikkeuksellista tämä on. Tilanne on se, että ei pystytä lupaamaan, että hevosilla olisi turvalliset kilpailuolosuhteet, joten vaihtoehtoja ei jäänyt”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi sanoo. ”Turvallisuus on se, josta ei tingitä.”

“Jos ravit alkaisivat nyt, kello 9 tai 10 aikaan, siinä pystyisi ajamaan, mutta kun koko päivän on lämpöasteita, jos ennestään sulanut rata sulaa entisestään. Alkuillasta se on epätasainen.”

Tilanne alkoi näyttää vermolaisten mukaan huonolta tiistain aikana, joten tiistai-iltana kartoitettiin mahdollisuutta, voitaisiinko ravit siirtää jollekin toiselle radalle.

”Kartoitettiin ravien siirtoa, mutta Teivossa, Lahdessa, Porissa ja Turussa oli kaikissa sama vastaus. Ei pystytty lupaamaan turvallisia olosuhteita. Mielellään ravit olisi siirretty toiselle paikkakunnalle.”

“Pitkään asiaa pohdittiin. Sitäkään ei haluttu, että olisi ajatettu kilpailijat paikalle ja sitten sanottu, että raveja ei voidakaan ajaa. Kuten ratamestari Juha Keskimaunu hyvin sanoi, piti pistää ego huivin alle ja jättää nämä ravit ajamatta.”

Kavioura on keskiviikkona suljettu harjoitusajolta. “Tarkoitus on, että torstaina ja perjantaina rata olisi normaalisti auki.”

Lauantaina pääradalla on määrä ajaa viikon pääravit, Toto75. Niiden osalta tilanne näyttää tällä hetkellä lupaavalta.

“Lauantairavit vaikuttivat osaltaan kokonaisuuteen. Jos nyt olisimme ajaneet ravit väkisin huonolla radalla, se olisi vaikeuttanut lauantain tilannetta. Loppuviikoksi on luvassa pakkasta, mikä helpottaa Keskimaunun tilannetta paljon.”

Vermon Toto64-peliin oli ehditty pelata yli 11 300 euron vaihto.

“Panokset palautetaan pelaajille”, Juha Ahjolinna Veikkauksesta kertoo. “Digitaalisessa kanavassa rahat palaavat pelitileille ja ne jotka ovat käyneet pelipisteissä, ei muuta kuin käy siellä lappua näyttämässä, niin saa panoksen takaisin. Ikävä tilanne kuitenkin tämä ravien peruminen kokonaisuudessaan.”