Vermon sisäänkäynnin eteen on pystytetty radan uudistumista symboloiva hevospatsas.

Keskiviikkona ennen illan Toto65-raveja Vermossa paljastettiin taiteilija Tiina Torkkelin tekemä Korskuva -patsas. Vermon hallituksen puheenjohtaja Juha Lyytinen kertoi saaneensa keväällä vinkin Taidekeskus Salmelassa olevasta hopeanhohtoisesta metalliteoksesta.

“Se oli Vermon tyylinen ja halusimme se tänne. Otimme yhteyttä Taidekotiin, ja kaikki osapuolet innostuivat asiasta”, Lyytinen kertoi. “Vermo haluaa uudistua, ja tämä patsas kuvaa sitä hyvin. Toivottavasti se ilahduttaa ravikansaa, joka kulkee tästä ohi kuninkuusraveihin tullessaan.”

Taiteilija Tiina Torkkeli on hitsannut patsaan laserleikatusta, hopeanhohtoisesta kierrätysteräksestä. Se on vedestä ponnistavan hevosen figuuri, mutta vesiosio taideteokseen on tulossa hieman myöhemmin. Torkkeli oli onnellinen teoksen päädyttyä Vermoon.

“Hevosen voima ja herkkyys ovat aina kiehtoneet minua. Se on upea eläin, ja taiteilijana sen linjat ja liike puhuttavat. Teos symboloi hevosen voimaa ja voitontahtoa”, hän kommentoi.

Suunnitteilla on vesiosion lisäksi laittaa penkkejä patsan lähettyville, ja rakentaa sisäänkäynnin edustasta kaunis kohtaamispaikka.