Suomen pääraviradalla Vermossa vaihtuu lähiaikoina sekä toimitusjohtaja että kilpailupäällikkö.

Toimitusjohtajan pestiä yli kolme vuotta hoitanut Pia Blom-Johansson siirtyy talon ulkopuolelle muihin tehtäviin.

”Pian lähtö tuli hallitukselle yllätyksenä”, Vermon raviradan hallituksen puheenjohtaja Juha Lyytinen myöntää. ”Hän ei ole vielä kertonut mikä hänen uusi työ on, mutta se ei olekaan niin oleellista tässä. Nyt meidän täytyy ryhtyä toimenpiteisiin.”

Vermossa tapahtuu ensi vuonna paljon. Perinteisten suurkilpailujen Finlandia–ajon sekä derbyn lisäksi radalla järjestetään myös Breeding Day –tapahtuma, jossa kilpaillaan muun muassa 4-vuotiaiden UET Grand Prix –finaali sekä 3- ja 5-vuotiaiden EM-lähdöt.

”Muutosten tapahtuessa meidän täytyy tarkkaan miettiä tehtäviä ja toimenkuvaa, se on meillä vielä kesken. Tapahtumajärjestäminen nousee vahvasti esille, kun mietitään uuden toimitusjohtajan ominaisuuksia.”

Blom-Johansson hoitaa toimitusjohtajan pestiä vuodenvaihteeseen saakka.

”Sen takia meille on tärkeää aloittaa rekrytointiprosessi mahdollisimman pian. Tietysti se on haaste löytää mahdollisimman pian toimenkuvaan sopiva henkilö. Prosessi voi kestää jonkun aikaa. Päätehtävä on tietysti turvata Vermon toiminta ja sen jatkuvuus.”

Vermon kilpailupäällikkönä seitsemän vuoden ajan toimineen Timo Mahlamäen siirtyminen varhennetulle työeläkkeelle ei tullut yllätyksenä hallitukselle, vaan asia oli jo pidemmän aikaa tiedossa.

”Päädyimme siihen, että samaan aikaan lähdetään hakemaan henkilöitä näihin molempiin tehtäviin”, Lyytinen kertoo. ”Timo hoitaa tehtävää tammi- ja helmikuun vaihteeseen saakka.”

”Tässä voi olla monella tavalla ja monelle ihmisille näytönpaikka. Haemme molempiin tehtäviin henkilöä, jolla on kipinää ja motivaatiota.”