Vermon ravien kahdeksannessa lähdössä sattui raju kolari. Oulu Express -karsinnan loppusuoralla Hannu Torvisen ohjastama Creation Primero kaatui keulassa ja pyörähti ympäri. Takaa tulevat kolaroivat suoraan päälle.

Creation Primeron päälle kompuroi Le Gros Bill, sen niskaan Lovely Secret ja neljäntenä samaan rytäkkään Stonecapes Questor. Hevosten kuskit Antti Teivainen, Joni-Petteri Irri ja Olli Koivunen lensivät kaikki rattailta ja saivat pahoja tällejä.

Ensimmäisenä pudonnut Hannu Torvinen pyöri kaikkien jaloissa kahden hevosen juostessa suoraan hänen päältään. Torvinen makasi maassa loukkaantuneena, mutta silminnäkijöiden mukaan tajuissaan, ja hänet kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Hänen tilansa vakavuudesta ei ole tällä hetkellä tarkempaa tietoa. Muut kuskit kävelivät itse pois radalta, ja heidät tarkastettiin ambulansseissa tallialueella. Irri ja Koivunen ohjastivat ajokkinsa seuraavassa lähdössä.

Le Gros Bill ja Stonecapes Questor karkasivat laukalla kilpailusuuntaan, ja Lovely Secret keskikentän kautta tallialueelle. Kaikki hevoset saatiin kuitenkin pian kiinni.

Creation Primero jäi ensin maahan, mutta käveli lopulta omin jaloin tallialueelle ja suoraan klinikalle. Sen etupolvista tuli verta ja huuli oli halki.

“Olin ihan varma, että hevonen kuoli, mutta ei onneksi”, Krista Skutnabb kommentoi klinikalle juostessaan.

Onnettomuus oli harvinaisen vakava ja kaikki katastrofin ainekset olivat ilmassa, mutta kuin ihmeen kaupalla henkiä ei menetetty.

 

Päivitetty klo  23.15:
Tarkennettu tietoja tapahtuneesta sekä mainittu myös Lovely Secret.

 

Kolaritilanne oli raju. Kuva: Pekka Salonen