Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen on saanut kiivasta palautetta rupusakki-kommentistaan, jota hän käytti hevosista Kari Lähdekorven juontamassa, viime sunnuntaina julkaistussa Talkkari-ohjelmassa. Kommentista kirjoitti mm. Ville Toivonen Ravinetin blogissa.

Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla julkaistussa videohaastattelussa Lähdekorpi ja Mäkinen keskustelivat Ruotsissa käytössä olevasta avoimesta ilmoittautumisjärjestelmästä. Mäkinen arvioi sen toimivan huonosti Suomessa siksi, että ylivoimaisen vastuksen edessä moni jättäisi hyvät hevoset pois ja tilalle tulisi huonompia hevosia, ”rupusakkia”, kuten hän ilmaisi.

”Se on puhekieleeni pesiytynyt termi, jonka päästin harkitsemattomasti, en ollenkaan pahantahtoisesti. Ei tietysti ikinä saisi päästää sellaista suustaan. Se oli virhe, käsi pystyyn. Pyydän anteeksi. Voin kuitenkin vakuuttaa, että kunnioitukseni hevosta kohtaan on korkealla tasolla”, Mäkinen sanoo.

”Rupesin pohtimaan mielessäni, mitä avoimesta ilmoittamisjärjestelmästä seuraisi. Seuraisi se, että toiseksi ja kolmanneksi kovimmat siinä sarjassa jättäisivät kisan väliin, jos listoilla näkyisi ylivoimainen hevonen. Silloin tavallisemmat hevoset olisivat vastassa. Sitä tarkoitin, mutta se oli minulta erittäin huonosti muotoiltu lause.”

Mäkinen alleviivaa, että kaikki hevoset ovat alalle tärkeitä.

”On ollut paineita, kun ei raveihin tahdo riittää hevosia. Kilpailuiden pystyyn saaminen on hirveän tärkeää, jotta ala pysyy aktiivisena.”