Heikki Korhosen ja Kari Lähdekorven omistama Victory Bonsai kutsuttiin 15.10. Yonkersin radalla New Yorkissa ajettavaan MM-lähtöön. Kutsu tuli Lähdekorvelle perjantaina 16.9. sähköpostitse. 

“Järjestäjä tiedusteli ensin onko hevonen mallillaan ja onko osallistuminen ylipäätään mahdollista. Kun näytimme vihreää valoa, kutsu tuli”, Heikki Korhonen kertoo.

“En osaa vielä sanoa lähdemmekö vai emme, mutta on ainakin fifty-fifty että lähdemme sinne ja enemmänkin. Päätöstä ei ole kuitenkaan vielä tehty. Ei ole jokapäivästä saada kutsua tuollaiseen kilpailuun.”

MM-lähdön näyttämö ei ole suomalaishevoselle pituutensa puolesta tuttu, mutta Korhonen ei usko sen aiheuttavan ongelmia.

“Yonkersin rata on 800 metriä pitkä, mutta Victory Bonsai on hyvä kaarrejuoksija, kuten Oulussa nähtiin.”

500 000 dollarin palkinnolla 2011 metrin matkalla ajettavaan kilpailuun järjestetään yhteiskuljetus Hollannista eurooppalaisille hevosille. Jos hevonen jää kilpailussa rahoitta, sille maksetaan 37 500 dollarin kuljetustuki. Pelkkä hevosen lentokuljetus maksaa Kari Lähdekorven mukaan yli 20 000 dollaria.

“Ruotsista mukaan ovat lähdössä ainakin On  Track Piraten ja Oasis Bi. Aivan parhaat Nuncion johdolla jäävät kotimaahan”, Lähdekorpi tietää.