Passionate Kemp

Syntynyt vuonna 2001

kasvattaja Ravitalli Kemppi

omistaja Talli Hietsut Oy

voittoja Kriterium, Gran Premio Orsi Mangelli, Derby, Suur-Hollola, lukuisia italialaisia suurkilpailuja

voittosumma 1 677 957 euroa

statistiikka 73: 44 – 11 – 3

Suomen herttuattaren ja sittemmin Ruotsin kuninkaan Juhana III:sen puoliso oli puolalainen Katariina Jagellonica, äitinsä puolelta hän oli milanolaista Sforzan sukua.

Päästäkseen tapaamaan sarjamme tämänkertaista päähenkilöä, on matkalaisen kuljettava Ruotsin kuningasperheen Drottningholmin linnan ohi. Drottningholm rakennettiin ensimmäistä kertaa juuri Katariinaa varten 1500-luvulla. Vuodesta 1981 paikka on ollut Ruotsin kuningasperheen pääasiallinen asuinpaikka.

Matkalainen jatkaa tiellään ohi kuninkaallisten puistojen. Vaikka Tukholma on vasta jäänyt selän taakse, on maisema rauhallinen. Tien varrella eletään vaurasta maalaiselämää. Muutaman kymmenen kilometrin päästä alkavat Menhammarin siittolan tilukset. Matka jatkuu kuitenkin edelleen. Auto ajetaan pienelle lautalle ja ympäristö näyttää valmiilta Astrid Lindgrenin rakastettujen lastenkirjojen pohjalta tehtäviin kuvauksiin.

Tarhassa on kahdentoista siitostamman lauma. Menhammarin tuntien kyseessä on maanosan parhaita siitostammoja maailman parhaista suvuista. Lauman keskeltä erottuu yksi, joka seisoo ryhdikkäänä ja päänmitan muita korkeampana. Sävähdys kulkee iholle kameran linssinkin läpi, Passionate Kemp, Euroopan raviratojen valtiatar on säilyttänyt itsetietoisuutensa.

”Passi” kävelee arvokkaasti, mutta kaikesta päätellen mielellään kohti kameraa. Neljän varsan emä ei todellakana näytä olemukseltaan siitostammalta. Laumassa moni muu tamma on jo antanut enemmän tai vähemmän periksi maan vetovoimalle. Ei Passionate Kemp. Urheiluhevosen oloinen mammatamma kääntää armollisesti profiilinsa kuvaajalle. Kilpahevosen kipinä silmissä ei ole enää samaa luokkaa kuin voittokilpailujen aikaan, armottomuuden tilalle on tullut arvokkuus.

Passionate Kemp on edelleen Talli Hietsujen omistuksessa.

”Hyvä hevonen on kaikessa hyvä. Passionate Kemp on omaksunut siitostamman roolinsa täydellisesti. Se pitää varsoistaan hyvää huolta, suojelee, ruokkii hyvin ja vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä”, Esa Hietakangas taustoittaa. Paljon omistajilleen antanut Passionate Kemp saa vastineeksi parasta mahdollista. Olosuhteet, hoito ja osaaminen ympärillä ovat sanalla sanoen kuninkaallisia. Tamma on nyt tyhjänä ja siemennetään kevään ensikiiman saavuttua Muscle Hillillä.

Varsoista vanhin, ruuna Rock On Roof (isä Going Kronos) kilpailee Suomessa. Uransa kilparadoilla on aloittanut myös Robin Roof (isä Muscle Hill). Roofer (Scarlet Knight) ja Roofie (Andover Hall) ovat varsoista nuorimmat.

Audienssi Passionate Kempin kanssa on ohi. Tamma kääntää katseensa kamerasta ja palaa hiljaksiin lauman luo. Näkiväthän toiset tammat varmasti, ketä käytiin edelleen kuvaamassa? Tietenkin näkivät. Ja miksei käytäisi. Käydäänhän kuulemma Drottningholmissakin kameroiden kanssa.

 

Julkaistu Hevosurheilussa 13.1.2016. 

Vielä on virtaa -sarjassa käydään läpi kaviouran entisten tähtien saavutuksia. Verkkoartikkelisarja on jatkoa Hevosurheilu-lehdessä keskiviikkoisin julkaistavalle Vielä on virtaa -sarjalle, jossa käydään tapaamassa entisiä tähtiä paikan päällä. 

Lisää teemasta: Vielä on virtaa