Vieremän juhannusaaton ravien neljännessä lähdössä tapahtui viimeisessä kaarteessa kolari, joka päättyi hevosen lopettamiseen.

Mauri Jaaran valmentama ja ajama Rue de Roi laukkasi ja sen jalat osuivat tuomariston mukaan toisen hevosen kärryyn. Tilanteen seurauksena Rue De Roi kaatui, ja takaa tullut Marko Hakkaraisen ohjastama Unite’ Gams törmäsi.

Kolarin johdosta Unite’ Gams loukkaantui vakavasti ja se jouduttiin lopettamaan radalle. Rue De Roi selvisi alustavien tietojen mukaan lievin vammoin.

”Radalla nähtiin tänään erittäin valitettava tapahtuma. Hevosen menettäminen on traaginen tapahtuma, toivotamme voimia ja pahoittelumme hevosen taustajoukoille”, Vieremän raviradan toiminnasta vastaavan Ylä-Savon Hippoksen sihteeri Olavi Haanketo pahoitteli Hippoksen tiedotteessa. Keskusjärjestö muistuttaa, että kuolemantapaukset ravikilpailuissa ovat harvinaisia.

Lopetettu hevonen oli kuusivuotias italialaisruuna Unite Gams’, jonka omistaja oli Juha Vidgren ja kilpailuoikeuden vuokraaja Einari Vidgren Oy. Hevosella oli 16 kilpailusta 4 voittoa, yli 8 000 euron tienestit ja ennätys 15,9ake.

“Näitä sattuu ja tapahtuu. Lajille on tärkeää, että ajolinjat ja säännöt on kaikilla hallussa, kun kilpaa ajetaan”, Juha Vidgren totesi Hevosurheilulle.

Ohjastajista Mauri Jaara vietiin tarkistettavaksi sairaalaan.

“Varmaan jotain kylkiluita voi olla… Kylki on kipeä, ihan pienellä ei varmaan selvitty, mutta enempää en nyt tiedä”, Jaara kertoi omasta terveydestään.

Marko Hakkarainen kertasi nopeasti sattuneita tapahtumia niinikään tuoreeltaan.

“Ajoin toista rataa, olisinko ollut viidentenä ja Maurin hevonen oli samalla radalla. Siinä se sattui, Maurin hevosen jalka osui Iikan hevosen kärryyn ja me mentiin lopulta yli. Vauhti oli niin kovaa, että mitään ei kerinnyt tehdä”, Marko Hakkarainen harmitteli. “Itsellä on polvi vähän kipeä ja niskaan sattuu.”

Tapauksesta ensiuutisoi Ravinetti.