Hallitseva ravikuningatar Vieskerin Virva teloi itseään tarhassa. Vamma vaati leikkaushoitoa, joka suoritettiin keskiviikkona.

Viime vuonna Lahden kuninkuusraveissa ravikuningattareksi kruunattu tamma loukkasi itseään juoksenneltuaan tarhassa. Vieskerin Virva leikattiin keskiviikkona, ja toipumisennusteen mukaan hevonen pääsee jatkamaan valmistautumista kauteen huhtikuun puolivälin jälkeen.

”Puikkoluusta lähti lastu”, Vieskerin Virvan valmentaja Sanna Päivike kertoo. ”Lastu poistettiin ja puikkoluun pinta vedettiin sileäksi.”

Valmentaja oli suunnitellut paluuta radoille juuri huhtikuun tienoilla, mutta loukkaantumisen myötä tamma nähdään todennäköisesti vasta kesällä kaviourilla. Kauden päätähtäin on tietysti elokuussa ravattavissa Seinäjoen kuninkuusraveissa, missä Vieskerin Virva toivon mukaan puolustaa kuningattaren titteliään.

”Ainakaan vielä ei ole heitetty sitä ajatusta roskakoriin”, Päivike viittaa kuningatarkilpaan. ”Toivon mukaan sinne päästään mukaan, jos kaikki menee hyvin ja hevonen on kunnossa.”

Valmentaja suhtautuu ikävään takaiskuun tyynesti.

”Näin ne suunnitelmat muuttuvat. Se täytyy ottaa vastaan, mitä annetaan. Onhan se ihme tämän hevosen kohdalla, ettei se ole aiemmin kolhinut itseään, sillä etenkin nuorempana se teki kärryjenkin kanssa kaikenlaisia koukkauksia. Tähän asti päästiin ennen kuin tuli ensimmäinen klinikkahoitoa vaatinut loukkaantuminen.”