Vuoden hevonen on valittu kaksikymmentä kertaa. Titteli on ojennettu lämminveriselle yksitoista kertaa, suomenhevoseen valinta on osunut yhdeksästi.

Viesker vei tittelin neljästi vuosina 1996–99. Passionate Kempin valtakausi kesti 2004–06. Kahdesti Vuoden hevoseksi on valittu BWT Magic ja Brad de Veluwe.

Tällä kertaa yleisöäänestyksen voittaa uusi tittelinhaltija, sillä viime vuoden voittaja Jontte Boy ei tämänvuotisilla esityksillään yltänyt ehdokkaiden joukkoon.

Vuoden Hevonen -ehdokkaat ovat asettaneet Suomen Hippos ry ja Ravitoimittajat ry:n hallitus.

”Tänä vuonna suomenhevosten puolelta ehdokkaiden asettaminen oli helpompaa kuin lämminveristen puolelta, usein on toisin päin”, Hippoksen tiedottaja Ilkka Nisula kertoo.

”Kylmäveristen ME, suomalainen Finlandia-voittaja, uudet ravikuninkaalliset ja nuori nouseva suomenhevoskyky, uskon että edessä on mielenkiintoinen äänestys. Kansa päättää”, Nisula pohtii.

Suomenhevonen on edellisen kerran valittu Vuoden hevoseksi vuonna 2010, kun tittelin vei Pihlajan Aaroni.

Mikäli Vuoden hevoseksi valitaan lämminverinen, parhaiten äänestyksessä menestynyt suomenhevonen saa “Vuoden suomenhevosravuri” –tittelin. Jos yleisöäänestyksen valinta osuu suomenhevoseen, myönnetään parhaalle lämminveriselle ”Vuoden lämminveriravurin” arvo.

Vuosituhannen alusta Vuoden hevonen on valittu yleisöäänestyksessä. Äänestys tapahtuu Suomen Hippoksen verkkosivuilla. Äänestykseen voi osallistua myös kirjeellä tai kortilla, mukaan huomioidaan kaikki 31.12. mennessä perille saapuneet postilähetykset.

Tästä on kyse

Vuoden hevonen -äänestys verkossa on avoinna vuoden loppuun asti.

Äänestyksen voittaja julkistetaan Ravigaalassa Lahden Sibelius-talossa lauantaina 23.1.2016.

Julkaistu Hevosurheilussa 2.12.2015.