Killerin Derbyn voittaja vuosimallia 2015 on Jalmari Svartin perheen yhteinen helmi. 

Ennätysjuoksijan ja Tawaststjernan muistoajon voittajan tililtä löytyy nyt myös suomenhevosten Derbyn voitto.

Vitter hallitsi finaalilähtöä alusta asti. Timo Vääräsen valmentama Vaellus lähti haastamaan Vitterin noin 500 metriä ennen maalia, mutta Vitter oli lopussa ylivoimainen.

Vaellus oli Hannu Hietasen ohjastamana finaalin toinen, Ari Lappalaisen valmentama ja Jani Ruotsalaisen ohjastama Särkän Kalle kolmas. Vitterin voittoaika oli 24,4ake.

Vitterin valmentajan Jalmari Svartin mukaan suomenhevosten Derbyn voitto merkitsee todella isoa asiaa.

“Tunne on mahtava. Tämä on minulle ollut periaatteessa aina kotibaana tämä Killeri, ja etenkin täällä on upeaa voittaa tällainen lähtö”, Svart kommentoi lähdön jälkeen.

Svart halusi kiittää voitosta koko taustatiimiä. Hän ja hoitaja-osaomistaja Sabrina Erus painottivat erityisesti ohjastaja Mika Forssin osuutta Vitterin menestyksessä, sillä ohjastaja on myös mukana hevosen valmennuksessa. Forssille finaalin voitto oli uran ensimmäinen laatuaan.

Erus painotti myös sitä, että finaalissa vastus oli kova.

“Isosti pitää kunnioittaa myös heitä ja nostaa hattua. Tosi kovan vastuksen antoivat”, Erus sanoi.

Derbyn finaali oli Vitterille kauden viimeinen startti. Svartin mukaan tuleva talvi keskitytään pohjakunnon hiomiseen. Orin tulevaisuus näyttää tällä hetkellä ruusuiselta, ja taustajoukot uskovatkin, että parin vuoden päästä hevonen voi olla jo lupaava kuningasehdokas.

“Uskon niin, koska tämä menee jo nyt hyvin kaikkia matkoja”, Erus kommentoi.