“Haluamme kiittää tällä tavalla kaikkia. Vitterin ympärille on kasvanut iso joukko ihmisiä, ei raviurheilussa yksin pärjää kukaan”, sanaili Jalmari Svart Tampereen Teivonlinnassa järjestettyjen juhlakahvien lomassa.

“Tällaisella hetkellä huomaa miten paljon ihmisellä on ystäviä, se on elämässä kallisarvoinen asia. Olemme saaneet niin paljon apua vuosien varrella, haluamme näyttää miten kiitollisia olemme”, Svart totesi sydämelliseen tyyliinsä.

Mukana kahvitilaisuudessa oli myös Vitteriä hoitava Toni Mäntyniemi. “Toni oli mukana jo kun Vitter meille Okkolineilta haettiin. Tonille iso kiitos kaikesta hyvästä työstä.”

Svart kertasi tilaisuudessa tuoreen Suomen ennätyshevosen taustavoimia. “Annamari Sipilältä hevonen saa kuninkaan kohtelun, niin hyvän perushoidon kun vaan voi olla. Täsmällinen ja hyvä hoito. Kimmo Elfving ja koko Teivon klinikan väki, Tuula Pursiainen, Hannu Javanainen ja oma kotiväki. Minä olen tässä kaikessa se vähäisin tekijä.”

Svart kiitteli myös Teivon toimitusjohtaja Päivi Lehtosta hyvästä ja helposta yhteistyöstä. “Minun toiveeni on että koko suomalainen raviurheilu voi käyttää Vitterin menestystä koko lajin yhteiseksi hyväksi.”

Tilaisuudessa näytettiin useamman kerran myös Solvallan Elitkampen-juoksu. “Jos jossain tarvitaan oppikirjanäytettä hevosen saamasta hyvästä juoksusta tässä on sellainen. Mika antoi Vitterille niin hienon juoksun että sitä kelpaa katsoa kerta toisensa jälkeen”, Svart kiitteli.

Teivo muisti ravien aluksi Solvallan valloittajia Mika Forssia ja Olli Koivusta. Yleisöhaastattelussa herrat loistivat yhdessä ilta-auringon kanssa.

“Loppusuoralla tuntui siltä kuin jäätelöannos olisi edessä ja ei kun syömään”, Forss kertaili SE-juoksun tunnelmia.