Helmikuun lopussa kautensa helpolla voitolla aloittanut Vixus jää pikkutauolle. Syynä on kurkunpäätulehdus.

”Se oli yskähdellyt heti startin jälkeen ja siltä oli tullut vähän limaa, joten se tähystettiin. Vixus on nyt lääkekuurilla. Hoidetaan pöpöt pois, ei tässä sen kummempaa murhetta ole. Vixushan pääsi suhteellisen ajoissa aloittamaan tämän kautensa”, valmentaja Katja Melkko kommentoi Ruotsista.

Ennakkoon Vixuksen seuraavaksi startiksi kaavailtu lauantainen Mauri Tuurnan ajo Teivossa jää hevoselta väliin. Kuusivuotiaille suomenhevosille rajatun lähdön ykköspalkinto on 10 000 euroa.

Lumijoen tallissa on muitakin sairastuneita, kuten tänään Oulun raveista pois jätetyt raviliigavarsa Mercedes Match ja Cool On Photos.

”Tallissa harvemmin kiertää mitään tauteja, mutta nyt osa hevosista on lääkekuurilla ja osa lepäilee. Tämä kuuluu välillä lajiin. Mercedes Matchillakaan ei mitään näkynyt päällepäin, mutta siitäkin löytyi sen verran sanomista, ettei sillä kilpailtu tänään.”

Melkon valmentama Elian Web sen sijaan on mallillaan. Bergsåkerin kultadivisioonasta tuli helmikuun lopussa ykköstila, ja kausi jatkuu parin viikon kuluttua Solvallassa.

”Elian on tosi tosi hyvällä mallilla. Se juoksee seuraavan kerran 30. maaliskuuta Solvallan finaalissa”, Katja Melkko kertoo.