6-vuotiaaksi kääntynyt Mega-Kulta siirtyi A.T. Viskun ja A.T. Veetin takaa tuttujen Pasi ja Katri Teinin valmennukseen Euraan.

Mega-Kulta aloitti viime syksynä Hannu Hietaselta kakkossijalla ja kahdella voitolla. Sen jälkeen jalkavaivat astuivat kuvaan.

”Loppuvuodesta tähystettiin etupolvien karpaalikanavat. Sen jälkeen ruuna kävi kotona kävelykuurilla, ja nyt se tuli meille. Hetki menee, ennen kuin se tulee starttiin”, Pasi Teini kertoo.

Vastuuvalmentaja on Katri Teini, mutta valmennus tapahtuu pariskunnan yhteistyönä.

”Minulla ei ole ammattivalmentajan lisenssiä, ja siksi nimissäni ei saa olla kuin neljä vierasta hevosta”, Pasi Teini avaa järjestelyä.

”Työnjako on sellainen, että Katri ajaa paljon kävelyä ja minä yleensä reippaammat ajot. Jos tarvitsee ajaa kahta hevosta kerralla reippaammin, ajetaan toki yhdessä.”

Tulosta on syntynyt. A.T. Visku kilpaili kolmesti ja A.T. Veeti kahdesti kuninkuuskilpailussa. A.T. Veetin viimeinen kilpailukausi on käynnistynyt vaisusti.

”Ensi viikolla mennään eläinlääkärintutkimuksiin, löytyykö siitä jotain vikaa vai onko se jo eläkepappa. Viime starteissa on näyttänyt, ettei juoksuhaluja olisi.”

Talli nuorentuu muutenkin, sillä Veetin ja Viskun 12-vuotias siskontytär A.T. Erika siirtyy siitokseen. A.T. Visku vaikuttaa jo siitosoriina.

”Yksi oma ja yksi vieras tamma on jo tänä keväänä siemennetty. Ei se paljon tammoja saa, mutta saisi edes muutaman”, Pasi Teini toivoo.

Nuorennusleikkaus on menossa. Treeniin tuli Mega-Kullan lisäksi vastikään 4-vuotias starttaamaton Suture (Suivikas). 5-vuotias Fiannan Huuma avasi voittotilinsä viikko sitten Teivossa ja jatkaa perjantaina Porissa.

”Sillä on kapasiteettia, kunhan se rupeaa hoksaamaan, mitä radalla tehdään”, Pasi Teini kehaisee.

Usko nuoriin suomenhevosiin on luja. Siitä kertoo parhaiten se, että omia 1-vuotiaita Teineillä on peräti seitsemän.

Linkki Mega-Kullan kilpailutietoihin