Hevosurheilun perjantain kaksoisnumerossa kerromme, millaisen tapahtumaketjun seurauksena Veijo Kumpulainen tuli Ilos Oy:nsä kautta kasvattaneeksi ilmiömäisen kauden juosseen Midnight Hourin, Åby Storan voittajan, joka on ehdolla Vuoden hevoseksi.

Pihtiputaalla asuva Veijo Kumpulainen on päässyt hevosharrastuksessaan pitkälle. Rakennusalan yrittäjänä työuransa tehnyt, mutta eläkkeellä oleva Kumpulainen ei osaa selittää, miksi hevoset tulivat hänen elämäänsä noin 16 vuotta sitten. Osuus hevosesta toimi sysäyksenä lajiin.

”Ostin silloin tyttärelleni yhden kymmenesosan ravihevosesta nimeltä Irie Kemp (Duran Hanover). En välittänyt hevosista mitään enkä seurannut raveja yhtään, mutta jostain tuli sellainen ajatus, että ostetaanpa nyt tuollainen”, Kumpulainen muistelee.

Kun Kumpulaisen lopulta kokonaan omaksi ostaneen Irie Kempin kilpaura loppui, tamma siemennettiin David Raymondilla, ja siitä seuraavana kesänä syntyi Veijo Kumpulaisen ensimmäinen kasvatti, tammavarsa Ilos Abigail. Onni ei kuitenkaan ollut hevoskasvatuksen alussa myötä, mutta kova innostus lajiin oli roihahtanut liekkiin. Uusi hevonen piti saada, mutta se, että hankinta osui juuri Midnight Hourin emään Quanna Kempiin, ei vaikuta näin jälkikäteenkään järin suunnitelmalliselta. Lue koko kiintoisa tarina perjantain lehdestä.

Kaksoisnumerossa kerromme myös, kuinka oleellista on ymmärtää, että hevonen kokee maailman aivan erilailla kuin ihmiset.

Lehti sisältää keskiaukeamalla ensi vuoden totoravikalenterin. Vuosirankingeissa laitetaan järjestykseen suomenhevosten avoimet sekä 5- ja 4-vuotiaiden ikäluokat. Juulia Jyläs menestyi mainiosti esteratsastuksessa 2017. Ratsastusliite kertoo Jyläksen ja muiden ranking-järjestyksestä Hevosurheilussa.

Jokimaalla ravataan lauantaina Toto76-finaalit. Pelipuolella on jaossa ennätysmäinen Toto76-jackpot, lähes puoli miljoonaa euroa. Ensimmäinen Magic Monday juostaan maanantaina ja kaksoisnumero vihjaa myös Kouvolan ja Kaustisen avauskierrokselle.

Tutustu Hevosurheilun maailmaan tilaamalla lehti.

Seuraavan kerran Hevosurheilu ilmestyy torstaina 4.1.