Jockey Pierre-Charles Boudot juhli sunnuntaina voittoaan Waldgeistilla legendaarisessa hevoskilpailussa Pariisissa sunnuntaina. Kuva Equidia Live

Waldgeist jätti suosikki Enablen kakkoseksi Prix de l'Arc de Triomphessa

Yllätys tapahtui Prix de l'Arc De Triomphessa. Suursuosikki, kolmatta peräkkäistä voittoa kisassa yrittänyt Enable jätettiin toiseksi.

Yllätys oli silti lievä, sillä voittaja oli Enablen ykköshaastaja, viime vuonna samassa kilpailussa kehutusti jo neljänneksi sijoittunut Waldgeist, jockeynaan Pierre-Charles Boudot.

Enable kaatui saappaat jalassa. Sen valmentaja John Gosden oli tyytyväinen tammaan, joka vielä 200 metriä ennen maalia näytti johtopaikalta pitävän helposti takanaan kovaan loppukiriin yltyneen voittajan.

"Waldgeist iski aivan lopussa ja tuli hyvällä vauhdilla.Enablella oli haastavaa juosta radalla, joka oli edeltäneen voimakkaan sateen pehmittämä. Mutta tämä on elämää ja tamma on tehnyt loistavan uran, voittanut kahdesti Arcin ja ollut kerran toinen", Gosden kiitteli Equidian suorassa lähetyksessä.

Ranskalaisvalmentaja Andre Fabrelle Arc-voitto oli kahdeksas huikealla valmentajaurallaan. Kaikki voitot ovat tulleet 32 vuoden sisällä, ensimmäisen juoksi Trempolino vuonna 1987.

"The Arc on aina mahtava kilpailu, koska siinä kohtaavat parhaat tammat ja oriit ja koska se on näin suuri kilpailu", Ranskan valmentajatilaston 24 vuotena voittajanut Fabre kiitteli 5 miljoonan euron palkintopotin pariisilaiskilpailua.

Voittajahevosen, ori Waldgeistin (Galileo), omistavat saksalainen, sekä täysverisiin että kouluratsuihin keskittyvä Gestut Ammerland lähellä Müncheniä ja britannialainen Newsells Park Stud.