Valmentaja Jarno Kauhanen sanoo, että Workout Wonderin kilpailukalenteri on lauantain Kymi GP:n jälkeen vielä epäselvä. Elokuussa kilpailtava Jubileumspokalen kuuluu kuitenkin suunnitelmiin. 

Ykkösradan Kymi Grand Prix’hin saanut Workout Wonder on Jarno Kauhasen mukaan ollut kotona pirteä. Hän hieroi hevosta maanantaina, ja sillä ajettiin keskiviikkona ja uudestaan vielä huomenna perjantaina.

“Lihaksistossa ainakin on kaikki hyvin, hevonen tuntui oikein notkealta”, Jarno Kauhanen sanoo.

Viime lauantaina ajetussa Killerin Eliitissä Workout Wonder sijoittui kolmanneksi.

”Hevonen oli juuri sellainen kuin odotinkin, pieni miinus tietenkin se, että jäätiin kolmanneksi, mutta se ei ollut Stevien huonoutta vaan toisten hevosten hyvyyttä. Sitä treenattiin Gävlen ja Jyväskylän välissä aikalailla Kymi Grand Prix tähtäimessä. Tämä kuluva viikko on herkistelyviikko, ja se on todennäköisesti tänä lauantaina terävämpi.”

Tuoreen Elitloppet-voittajan, kolmosradalta lähtevän Timokon odotetaan hakevan keulat kiihdytyksessä.

“Me toivottavasti pääsemme ensimmäisen mutkan ravilla ja löydämme juoksupaikan toisesta tai kolmannesta sisältä. Toivotaan, että lähdössä pidetään vauhtia ja että tiloja tulee”, Kauhanen sanoo.

Valmentajan mielestä on hienoa, että Kouvola on saanut houkuteltua paikalle muun muassa juuri Elitloppet-voittajan.

“Lentokonekuljetus on Kouvolan valttikortti, ja jonkinlainen maine heille on viikonlopun järjestämisestä kehkeytynyt, sillä vieraat ovat viihtyneet hyvin. Ei ole helppo homma tällaisten kilpailuiden kokoaminen, tässä on kuitenkin aikamoinen suurkilpailuruuhka käynnissä.”

Workout Wonderin Kouvolan jälkeinen kilpailukalenteri on toistaiseksi epäselvä. Kutsu St Micheliin on tullut, mutta siihen taustajoukot eivät ole vielä vastanneet.

“Olemme kyllä ottaneet sen kauniisti kiittäen vastaan. Ajetaan yksi lähtö kerrallaan. Katsotaan Kouvolan jälkeen, mikä on mieliala, niin hevosen kuin ihmisten”, Jarno Kauhanen sanoo.

“Jos tässä nyt kauden päätähtäin pitäisi nimetä, niin kovasti kyllä kiinnostaisi loppukesästä ajettava Jubileumspokalen. Siellä olisi kiva olla mukana ja onnistua.”

5-vuotiaiden lämminveristen suurkilpailu Jubileumspokalen 2017 ajetaan Solvallassa keskiviikkona 16. elokuuta. Viime vuonna Jubileumspokalenin voittoon ravasi Nuncio.

Lisää Jarno Kauhasen ja Kymi GP:n muiden suomalaishevosten valmentajien kommentteja Hevosurheilussa perjantaina 16. kesäkuuta. 

Kymi Grand Prix

Kymi Grand Prix on ajettu vuodesta 1998.

Yksi Suomen suurimmista ravikilpailuista, joka kuului perustamisestaan lähtien Euroopan raviliiton UET:n EM-sarjaan Grand Circuitiin. Vuodesta 2012 Kymi Grand Prix on ollut Grand Circuitin korvanneen UET Trotting Mastersin osakilpailu.

Kymi Grand Prix’n ensimmäinen palkinto 100 000 euroa, päälähdön palkintopotti yhteensä 165 000 euroa.

Kyseessä on kutsukilpailu, johon pääsee 10 valjakkoa. Lähdössä tulee olla mukana vähintään yksi Suomessa syntynyt hevonen.

Tapahtumasta välitetään televisiokuvaa yli 10 maahan.

Kilpailuennätys on vuodelta 2006 Jag de Belouetin 11,1a.

Kilpailun menestyneinen hevonen on ollut vuosina 2009 ja 2012 kilpailun voittanut ruotsalainen ruuna Commander Crowe.

Menestyneimmät ohjastajat ovat kaksi kertaa voittaneet ranskalainen Jean Michel Bazire sekä Ruotsissa vaikuttava suomalaissyntyinen Peter Ingves.

Tämän vuoden tähtiravuri, 10-vuotias Timoko voitti Elitloppetin ja Kymi GP:n vuonna 2014. Vuonna 2017 se voitti Elitloppetin toisen kerran urallaan.

Lähde: Suomen Hippos