Vermossa kello 14 käynnistynyt Rahapeliareena toi kaivattua lisätietoa peliyhtiöiden yhdistämishankkeesta.

Rahapeliareena on koonnut pelialan silmäätekevät Vermon raviradalle. Fintoton toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi toi tilaisuuden avaussanoissa esille huolestuksensa maailmalta saaduista esimerkeistä hevospelien menestymisestä yhden yhtiön malleissa.

”Kokemukset siitä tai hevostalouden rahoittamisesta muilla tuotoilla ovat huonoja, niitä löytyy esimerkiksi Tanskasta, USA:sta tai Italiasta. Jos yhden yhtiön malliin mennään, on varmistettava, että kaikkien hevosalan toimijoiden motivaatio säilyy”, Koskenniemi painotti.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoi yhden yhtiön mallin olevan kuitenkin valtiovallan silmissä ykkösvaihtoehto.

”Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee asiaa ensi tiistain 23.6. kokouksessaan, ja sille tehtävä esitys perustuu yhden yhtiön malliin. Taustalla on toinenkin malli, jossa Fintoto jatkaisi omana yhtiönään”, Nerg valaisi.

Valiokunnalla on kovat paineet päättää nopeasti, mikä tie valitaan.

”Jokainen kuukausi joka nyt kuluu, vie kauemmaksi siitä tavoitteesta, että uusi yksi yhtiö aloittaisi 1.1.2017”, Nerg painotti.

Hänellä oli selkeä näkemys, miten edetään, jos päätös yhteen yhtiöön siirtymisestä syntyy.

”Ensimmäisenä laaditaan valtion ja kaikkien kolmen yhtiön kesken yhteisymmärryspöytäkirja. Sen jälkeen yhtiöiden rinnalle perustetaan integraatioyhtiö, jonka ainoa tehtävä on valmistella uusi yhtiö. Kaikki yhtiöt jatkavat itsenäisinä toimintaansa, kunnes uusi yhtiö aloittaa”, Päivi Nerg maalaili.