Hevosurheilu-lehti ja Yle ovat tehneet sopimuksen neljästä raviohjelmasta, jotka esitetään tänä vuonna.

Noin tunnin mittaiset ohjelmat tuotetaan Finlandia-ajosta 4.5., St Michel -raveista 20.–21.7., EM-raveista 12.10. ja Kavioliiga Grand Prixistä 16.11. Ne näkyvät Ylen TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

”Raveihin ja hevosurheiluun yleisestikin on suurta kiinnostusta, sen näkee seuraamistamme trendi- ja lajimittareista. Siksi haluamme näyttää lajia kanavallamme”, Ylen urheiluoikeuksista vastaava päällikkö Robert Portman sanoo.

”Raviurheilun mahdollisimman laaja näkyvyys kiinnostaa meitä alana ja yhtiönä. Tämä on mahdollisuus laventaa lukijoiden kiinnostusta ja tavoittaa uusia kohderyhmiä”, Hevosurheilua ja 7 oikein -lehteä kustantavan Suomen Hevosurheilulehti Oy:n vt. toimitusjohtaja Jukka Ahonen kertoo.

Ylen kanssa neuvoteltiin erilaisista tapahtumavaihtoehdoista, mutta tälle vuodelle lukkoon lyöty ohjelmakartta rajoitti niitä.

”Esimerkiksi kuninkuusraveja ei valitettavasti saatu mukaan ohjelmistoon Neste Rallin samanaikaisuuden vuoksi”, Ahonen tietää.

Televisiolähetysten sisällön tuottaa Storyteam Film & Television, jolla on kokemusta muun muassa Ravistudion tuottamisesta. Sisällössä on tavoitteena rakentaa urheilullista jännitettä päivän pääkilpailua kohti ja tuoda esiin taustatarinoita hevosista ja ihmisistä sekä tietoa koko lajista.

”Oleellista on pinnan alle meneminen. Jokaisen jakson pitää herättää tunteita ja yllättää iso yleisö uudella informaatiolla hevosurheilusta tai hevosista”, Storyteamin Tuomas Tahvanainen toteaa.

Lisäksi lähetyksessä näytetään kooste päivän muista tärkeistä lähdöistä.

Viestintäviraston päätös siirsi aiemmin ravilähetykset ja lottoarvonnan pois Yleltä, koska yleisradiolaki kieltää Yleltä mainosten lähettämisen ja sponsoroitujen ohjelmien tuottamisen.

”Näitä uusia ja vanhoja raviohjelmia ei oikein voi edes vertailla. Nyt ei ole kyse sponsoroidusta ohjelmasta, vaan ostamme Hevosurheilulta urheiluun ja tarinoihin keskittyvän ohjelman”, Robert Portman huomauttaa.

Hevosurheilulla on Ylen kanssa sopimus tämän vuoden ohjelmista. Kausien 2020–2021 lähetyksistä neuvotellaan ensi syksynä.